Julegaver til børn – Giv det sjove legetøj (og ting) der underholder

inspiration med gode julegaver til børn

Når december nærmer sig og året går på hæld, hygger vi med traditioner som julehygge, pakkekalender, julepynt, julemad og selvfølgelig julegaverne. Året afsluttes med hygge gennem december måned. Og her en af de vigtigste ting, at finder julegaverne til de små og større børn.

Vi har fundet forskellige populære julegaver til børn fra baby til det store barn, hvor teenageren ofte ønsker sig ting i en helt anden boldgade. Gaveideerne spænder fra legetøj, tøj, ting til værelset eller sjove gadgets. Brug det som inspiration til at finde det helt rigtige i gave til ham eller hende i 2021.

Lego

køb lego i julegave til børn

Lego er et hit, hvad end det er til piger eller drenge. Og det gør sig selvfølgelig også gældende i julegave, hvor du finder mange forskellige serier, typer og priser. Lego Friends, Classic, Harry Potter, Ninjago, City eller anden af de rigtige mange serier, kan være det helt rigtige der er eller bliver favorit hos ham eller hende.

Harry Potter farveskiftende lampe

køb julegaver til børn 10 år

Harry Potter Polyjuice Potion farveskiftende lampe til ham eller hende der elsker magien. Lampen er batteridreven, og spreder et magisk skær i magiske farver der giver hyggeligt belysning på børneværelset f.eks. som natlampe. LED lampe der giver illusion af magisk væske som indhold, kan købes til ca. 150 kr. Der skal tilkøbes 3 AAA-batterier.

Rulleskøjter

rulleskøjter er gode julegaver til børn

Rulleskøjter er legetøj der giver mange timers sjov. Samtidig er rulleskøjter godt for motorikken og fysikken for både mindre som større børn. Og hvad end du søger jule- eller fødselsdagsgave til ham eller hende, er rulleskøjter måske det helt rigtige. Du kan købe inliners eller side-by-side rulleskøjter. Hvor de mindre børn fra 5 – 6 år nok bør have de ”almindelige” rulleskøjter, hvor inliners måske er den bedste type til de større børn.

Fodboldgaver

fodbold ideer til julegaver børn

Til barnet der elsker at spille eller se fodbold, her er fodboldgaver oplagt til studentergave, konfirmationsgave eller måske som julegave. Fodboldstøvler, fodbolde, målmandshandsker, fodboldtrøjer og andet merchandise kan både bruges aktivt eller som bevis på hvilket klub tilhørsforhold drengen eller pigen har eller favoriserer. Se det store og spændende udvalg af forskellige ting hos fodboldgaver.dk.

Puslespil

køb puslespil som kalendergaver børn

Puslespil i træ til de helt små børn, kan være det søde legetøj både som kalendergaver og julegaver. Helt ligesom puslespil med mange brikker, kan være sjovt at lave sammen med skolebørn fra 7 års alderen og fremefter til barnet ikke rigtig gider det mere. Der findes mange forskellige typer, hvor disse puslespil er indenfor de sjove modeller der appellerer til børn.

Legemad

køb legemad i gave til små børn

Til den mindre pige eller dreng der elsker at kopierer forældre, her er legekøkken, købmand eller værksted det perfekte legetøj til den kreative leg. Og legemad i træ eller plastik er uunderværlig i legen med madlavningen. Du kan købe legemad i alle priser, så der kan findes den gode og billige julegave der kan give barnet mange timers underholdning. Legemad kan også bruges i pakkekalender eller adventsgaver, hvor et sæt kan deles op i mindre kalendergaver.

Legekøkken

køb legekøkken i gave til piger

Et legekøkken har en højere pris mere end det meget forskellige legemad. Priserne på legekøkkener varierer meget i forhold til størrelse, materiale og mærke. Sebra eller Cam Cam legekøkken i træ er dyre modeller, men samtidig har i et flot design, godt materiale og selvfølgelig giver muligheder for barnet til at kreerer den store kogekunst på kogeplader, ovn m.m.

Slim legetøj

køb slim i gave til piger og drenge

Til det store børnehavebarn eller barn der er startet i skole, her er slim legetøj noget børn kan bruge rigtig lang tid på at lege med. Det at lave sin egen slim er sjovt. Her kan du lave det selv med barberskum, skolelim osv. men de ting er ikke sunde for børns sarte hud. Her er de færdige sæt fra Elmers bedre, hvor materialerne er sunde og samtidig giver mulighed for at blande sin egen slim i forskellige farver.

Bamser og tøjdyr

bamser kan være billige julegaver til børn

Bamser og tøjdyr er noget børn bruger og finder glæde ved lang op i skoletiden. Og hvis den lille pige eller dreng elsker bamser, hvorfor ikke også i gave til jul. Maileg, Jellycat eller måske Bamse og Kylling er det helt rigtige i forhold til aldersgruppen på barnet. Jellycat er blevet populær, og det gør sig både gældende for børnehave som de tidlige skoleklasser.

Kinderkitchen knivsæt til børn

find julegaver til mindre børn

Børn kan godt lide at hjælpe deres forældre, og det gør sig også gældende under madlavning. Dette Kinderkitchen knivsæt kan være det praktiske redskab til de små fingre, dog ikke knive som børnene skal bruge uden opsyn. Knivsættet er designet til at virke fra 3 år, og indeholder en børnekniv med bølgeskær og en universalkniv.

Skoletilbehør til barnet

giv skoletilbehør i gave til børn

Det at starte i skolen kan både være skræmmende men også utrolig spændende. Og her er skoletilbehør som penalhus, blyanter, tusser, blyantspidser, viskelæder m.m. noget børnene går meget op. Derfor er skoletilbehør god ide til julegave både til de mindre som større børn. Hvor skoleting er mere praktisk end spændende for de store børn og derfor ikke blandt deres juleønsker.

Noahs Ark højdemåler

køb en højdemåler i gave til babyer

En højdemåler kan både pynte på børneværelset, og er samtidig en spændende ting hvor han eller hun kan følge med i sin egen fysiske udvikling. Der findes rigtig mange forskellige typer højdemålere, hvor denne Noahs Ark højdemåler er populær for både sit praktiske formål, men især for sit søde design. Køb som dåbsgave, baby gave eller som julegave til det mindre barn eller børn.

Gyngehest i julegave

køb en sød mammut gyngehest i gave til 1 årige

Gyngeheste er klassisk legetøj til de mindre børn. I dag finder du mange forskellige typer udover den klassiske gyngehest i træ som den populære Kay Bojensen gyngehest. Her er Mammut gyngehesten en af de mest populære gyngeheste der er designet noget anderledes. Men udvalget af gyngeheste dækker over både billige som mere eksklusive priser.

Sjove eller spændende bøger

giv de populære børnebøger i gave

Bøger giver os meget sjov, hvad end det er underholdning eller lærdom. Og bøger er også et hit fra meget tidlig alder. For børnebøger giver både det lille som store barn et nyt spændende univers og historie, hvor man både lærer noget, bliver suget ind i universet og får tankerne til at køre. H.C. Andersen, sangbøger, gyser eller detektiv historier er måske det helt rigtige som jule- eller fødselsdagsgave til hende eller ham.

Badelegetøj

giv badelegetøj i gave til små børn

Til de mindre børn er badelegetøj god underholdning når der bades. Men badelegetøj er også ganske praktisk som forælder, for så er barnet optaget og føler glæde, frem for måske at blive bange for vand i hovedet eller lignede. En Yookidoo babybruser, badeænder eller andet vandlegetøj i aldersgruppen kan være den gode gaveide.

Børnespil i gave

køb et populært brætspil i julegave

Brætspil er god social underholdning. Og børn elsker at spille med forældre, bedsteforældre og alle andre der er klar på et spil Uno, Afrikas Stjerne, Matador eller andet. Brætspil og kortspil skal selvfølgelig købes ud fra barnets udvikling, hvor Kalaha, Hvem er Hvem, Vildkatten, Huskespil, Sorte Per eller Stratego er alle populære spil der ikke droppes igen efter første spil.

Harry Potter merchandise

køb harry potter udstyr i gave til piger

Barnet der er dybt forelsket i Harry Potter universet, her står mystikken nok blandt hans eller hendes julegaveønsker. Og hvorfor ikke give noget Harry Potter merchandise i julegave til hende eller ham. En Harry Potter tryllestav, kappe med slips, skrivesæt eller andet kan måske være den sjove gave til under juletræet.

Kuglebane i julegave

køb en kuglebane i julegave til drenge

Kuglebaner er klassisk legetøj der har eksisteret stort set altid. I dag findes der rigtige mange smarte og sjove kuglebaner, som alle kan være det sjove legetøj til det nysgerrige barn. Men dog ikke egner sig som julegaver til store børn. Kuglebaner i træ kan købes fra ca. 250 kr. og op til 5-600 kr. Hape og Japadabado er begge førende indenfor kuglebaner til de mindre børn.

Modellervoks i gave

modellervoks billig julegave til børn

Modellervoks er egnet fra 3 år og leges ofte med op til 7 – 8 års alderen. Modellervoks giver mange timers sjov, hvor både motorikken og kreativiteten bliver udfordret for barnet. Samtidig er modellervoks sjovt at lege med sammen med venner. Play-Doh, Kids Dough eller Silk Clay er de mest solgte mærker, hvor du finder forskellige typer, farver og priser. Modellervoks kan være blandt de billige som små julegaver til børn, hvor der samtidig er mange timers sjov leg.

Gymnastik ringe

giv sjovt motorik legetøj i julegave til børn i

Gymnastikringe i træ kan være gode julegave til store børn som til de noget mindre børn. KBT gymnastikringe til ca. 400 kr. kan bruges både udendørs som indendørs, og kan justeres i højden fra 80 til 110 cm. Det giver godt legetøj der hjælper barnet med sin balance, motorik og samtidig er det sjovt at lave gymnastik.

Legetøjsfigurer

køb en legetøjsfigur i julegave

Action figurer fra Marvel, dukker eller Disney figurer er måske den rigtig gave til barnet der elsker et bestemt univers. Der findes mange forskellige legetøjsfigurer fra eventyr eller de mange forskellige film universer gennem tiden. Giv en figur i gave til drengen eller pige der måske elsker Frost, Batman, Spiderman eller noget helt andet.

Baby Born dukke

babyborn i julegave til små børn

Baby Born dukker har været et hit i mange år. Og med tidens udvikling er dukker blevet mere udviklet og avanceret end før i tiden hvor vandet indeni dukken kunne blive lidt problematisk. Dukken som barnet kan lege forælder med, giver barnet gode muligheder for at styrke både kreativitet, motorik og fantasien. Og derfor er Baby Born et hit som julegave fra 2 – 3 års alderen.

Makeupsæt til børn

køb makeupsæt i julegave til hende

Astrup makeupsæt i træ er velegnet fra 3 år . Legetøj som en sjov julegave til pigen der elsker at eksperimenter med skønheden. Sættet er fremstillet i træ og indeholder ikke rigtig makeup, men bruges derimod til at styrke fantasien og kreativiteten på højde med legemad, købmand og lignede sjovt legetøj i aldersgruppen.

Duplo julegave til børn

giv sjovt Duplo i gave til små børn

Duplo er super godt legetøj fra en meget lille alder. Der er rigtig mange timers underholdning, helt indtil barnet begynder at få mere interesse for ”rigtig” Lego måske omkring 3-4 års alderen. Men indtil Lego overtager, er Duplo sjovt at bygge med både alene og især sammen med forældre og andre. Der findes mange forskellige sæt Duplo i forskellige pris budgetter.

Sebra dukkevogn

køb en dukkevognen i gave til den lille pige

Dukkevogne er andet klassisk legetøj til de mindre børn. Her er Sebra dukkevognen i træ en af de populære dukkevogne til de mindre aldersgrupper. Hvor en noget større Brio barnevogn passer bedre mellem baby og barn udviklingen. Hvis du søger en sød gave til den lille pige der er i gang eller lige har lært at gå, er dukkevognen den perfekte gaveide til jul.

Hvordan du finder barnets ønsker indenfor legetøj?

Hvordan får du den bedste inspiration til, hvad du skal købe til drengen, pigen eller dem? Udover ideerne ovenfor, kan du lave en hyggedag med børnene, som du skal købe gaver til. Slip dem løs i legetøjsbutikken og se, hvad der sker. Du vil ende med at stå med den vildeste ønskeliste i hånden, når dagen er ovre. Og det kræver faktisk ikke, at i behøver at besøge flere legetøjsbutikker – et enkelt besøg i en legetøjsbutik er som regel nok!

Hvorfor vælge legetøj til barnets julegave?

Legetøj er bare sjovere end de bløde pakker. Og der er stort set ingen grænser for udvalget indenfor legetøj til alle aldersgrupper. Det er ikke så mærkeligt, at børn kan komme i drømmeland, når de træder ind i hvilken som helst legetøjsbutik.

Spot de gode tilbud på sjovt legetøj

Når den lange ønskeliste er skrevet, kan det godt betale sig at bruge tid på at kigge efter tilbud. Selv om julen er gavernes tid, vil der stadig være gode tilbud at hente – også på sjove legetøjs julegaver til børn. Og måske er du ligefrem heldig med, at flere af tingene på ønskesedlen er på tilbud.

Se glæden i børnenes ansigter

Mens hele julegave jagten foregår, kan livet godt forekomme lidt hektisk. Juleræset med gaverne skal ordnes sammen med alt det andet, der også hører sig til i julen.

Maden skal handles ind. Julepynten skal hænges op. Der skal julebages, så dåserne er fyldt op med de lækreste brunkager og pebernødder. Men når juleaften kommer, og børnene åbner deres gaver, vil det være alle de hektiske øjeblikke værd.