Vælg en god flyverdragt?

Vælg en god flyverdragt?

Du er ikke den eneste der til tider føler dig på herrens mark når det drejer sig om beklædning til dine børn. Det er nemlig urimelig svært som forældre at finde ud af hvad der er perfekt for dit barn, eftersom børn ikke helt ved hvordan tøjet skal sidde og hvad de skal lægge mærke til. Derfor er det op til dig, og du er som sagt langt fra den eneste.

Når det kommer til en flyverdragt, så er det lidt mere vigtigt at skaffe en god en, end hvis det blot er et par sokker eller en T-shirt. En flyverdragt har nemlig et meget vigtigt formål, nemlig ikke at gøre dit barn syg – hvis vi skal skære helt ind til benet.

Her vil du få 6 gode råd til hvordan du vælger en rigtig god flyverdragt

Aktivitet

Hvor aktivt dit barn er, er værd at tage hensyn til når du skal vælge en flyverdragt. Du skal desuden uanset hvad vælge en flyverdragt hvor dit barn kan bevæge sig godt og naturligt i. Hvis dit barn eksempelvis er meget aktivt, kan du med fordel se efter en flyverdragt der er meget slidstærk på rumpen, albuerne og ikke mindst knæene. Hvis dit barn eventuelt godt kan lide at lege i vandpytter eller i sneen, bør du lede efter en flyverdragt der er vandtæt.

Dit barn skal med

Få dit barn til at prøve den enkelte flyverdragt. Her kan du både se om de steder hvor en flyverdragt bør være ekstra slidstærk, også passer med stederne på barnet. Med andre ord, hvis der er et ekstra ”patch” på en flyverdragt ved eksempelvis knæene, så sørg for at det matcher der hvor dit barns knæ er, både oprejst og på knæ.

Lad dit barn prøve flyverdragten og observer hvordan den sidder ved forskellige bevægelser og hvordan dit barn reagere ved at have den på.

Det selvstændige barn

Det kan være at dit barn er i et stadig hvor barnet gerne vil en masse ting selv. Se derfor efter om dit barn selv kan tage sin kommende flyverdragt af og eventuelt på ved lynlås, velcro eller knapper.

Sikkerhed

Det er ikke hensigtsmæssigt at købe en flyverdragt hvor der er en lukning ved hagen. Altså, hvis en flyverdragt har en hætte og den kan strammes ind eller sættes ”fast”, så sørg for at det ikke er ved hagen det hele sker.

Det er ikke for at skræmme dig, men det kan altså ske at dit barn kommer til at sidde fast de mest forfærdelige steder hvis det er ved halsen. Sørg for at hætten lukkes med velcro, da dette absolut er det mest sikre.

Du bør desuden også købe en flyverdragt med reflekser, da det oftest er de dage hvor solen går tidligt til køjs, at behovet for en flyverdragt er der.

Tørretumbling

Du ved ikke hvad du går glip af hvis ikke du køber en flyverdragt der kan holde til at komme i tørretumbleren. En flyverdragt der ikke kan holde til at komme i tørretumbleren og derved blive hurtigt tør, tager en evighed om at tørre ved bare at hænge.

En flyverdragt er tung og tyk i forvejen, hvor det ca. vil tage en krig og en sommerdag før den er tør igen. Kan barnets flyverdragt komme i tørretumbleren, så kan du hurtigt vaske og tørre den, uden at skulle vente et par dage.

Miljø og sundhed

Når du skal vælge en god flyverdragt, bør du se efter om den er lavet af plastmaterialet PVC. For PVC er nemlig IKKE en god investering. PVC indeholder ofte ftalater som ikke er godt for hverken dit barn eller miljøet, og så kan en flyverdragt lavet af PVC ikke holde til at komme i tørretumbleren.

En flyverdragt skal være et velovervejet køb både for dit barn, men også for din egen skyld. Hvis du køber en flyverdragt der ikke er behageligt for dit barn at have på, så vil dette højst sandsynligt resultere og en del mindre sjove oplevelser når i skal ud ad døren.

Nu ved du i hvert fald hvad du bør være opmærksom på, forholde dig til og hvordan du vurdere om en flyverdragt er god til lige netop dit barn.