De nødvendige ting til vuggestuen

De nødvendige ting til vuggestuen

Uanset om du er nybagt mor eller far, eller du har prøvet det store hurlumhej før, bliver vi bare aldrig kloge af natur på hvilke ting der er mest nødvendige når den lille skal i vuggestuen. En ting er at du selv har travlt om morgenen, men det er der som regel også i vuggestuen. Vi skal her også huske på, ikke at stresse personalet mere end de er i forvejen, for de der arbejder i vuggestuen og i børnehaven er hverdagens helte. De gør dit liv lettere med den service de yder.

Hovedårsagen til at filen ofte knækker ved at få de nødvendige ting med til vuggestuen er, at vi ikke tænker over hvilken funktion de har. Vi tænker eksempelvis ikke over at det kan hvis vi lige har haft 4 solskinsdage med mere end 20 grader. Mange ting er noget vi køber fordi det er en del af pakken – den pakke at have et barn, uden at tænke over helt og aldeles hvorfor vi rent faktisk skal have det, og hvorfor det skal med til vuggestuen.

De to vigtige kategorier

Der er overordnet to områder hvor de absolut mest nødvendige ting befinder sig i, og dette er henholdsvis ting til badeværelset og garderoben. Du kan muligvis nikke genkendende til at det også er her du har de største udfordringer i hjemmet, hvad tror du så ikke de søde mennesker i vuggestuen har, specielt hvis de ikke har det nødvendige?

Navne

Som vi nævnte før, er der altid gang i den i vuggestuen. Derfor er det der nu skal ordnes på badeværelset en proces der skal overstås hurtigst muligt, hvilket kun kan ske med de nødvendige remedier.

Bleer

Det kan sagtens være at vuggestuen blander alle bleerne sammen i en stor bunke, da de højst sandsynligt vil passe alle børnene. Andre steder i vuggestuen er der typisk navneskilte rundt omkring, men lige med bleer, som altså også fylder en del, bliver det ofte blandet sammen. Du kan med stor fordel for dig selv, dit barn og personalet i vuggestuen skrive navn på bleerne. På denne måde sikrer du dig at dit barn får den ble på som du har købt, personalet skal ikke bruge tid og kræfter på at lede efter jeres bleer og kan derved komme hurtigere videre til den næste situation.

Sutter

Ligesom med bleer, er der ca. det samme problem med sutter. Sutter er absolut en af de nødvendige ting til vuggestuen, da det er dit barns tryghed som tages med fra hjemmet. Det er derfor også fint nok at du køber en pakke sutter med 5 stk. i, så der er lidt ekstra hvis en bliver væk eller ødelagt. Men sørg for at den skiller sig ud og er genkendelig. Sørg for at der er navn på, eller anskaf sutter som dit barn også vil kunne kende forskel på.

Garderoben

Garderoben er muligvis det værste i vuggestuen. Hvem havde hvilke sko, sokker, handsker, flyverdragt og vi kunne blive ved … Flere navne. Her er det også vigtigt at du skriver navn på de ting der hører til dit barns garderobe. Forestil dig hvis du skulle holde styr på 10 lømler og alt deres beklædning på samme tid – umuligt. Skriv navn på og vær sikker. Det er muligvis ikke en offentlig information, men det er en del af de nødvendige ting i vuggestuen, at der kommer navn på tøjet.

Vejret

Du har måske opdaget at vejret i Danmark er stærkt utilregnelig. Derfor er det vigtigt at du er forberedt til alle 4 årstider. Lav lister over hvilke beklædningsdele der er nødvendige for dit barn i vuggestuen, til alle 4 årstider og sørg altid for at have tøj med til 2 sammenhængende årstider + det løse. Altid ekstra strømper, bukser, trøje, jakke – en ekstra af hver.

Opsummering

En af de mest nødvendige ting i vuggestuen er faktisk ikke engang en decideret ting. Det er at du skriver navn på det der tilhører dit barn. Derefter er det sutter, bleer og korrekt beklædning til det danske vejr. Personalet i vuggestuen vil uden tvivl synes du er en af deres bedste kunder, og i vil få en rigtig god kemi når du hjælper dem på denne måde, hvilket også gavner dit barn.