Bryllupsfest guide: Få svar på de gængse spørgsmål

bryllupsfest guide med svar på hyppige spørgsmål

Brylluppet er en af de vigtigste begivenheder i dit liv. Og hvad end der skal holdes det klassiske eller utraditionelle bryllup, så skal der selvfølgelig holdes en bryllupsfest.

Hvor kan man holde bryllupsfest, hvad skal man spise og hvad indeholder festen? Der er mange spørgsmål i forhold til forberedelserne, så bryllupsfesten bliver helt perfekt i forhold til jeres ønsker. Og netop svar på de gængse spørgsmål finder du inspiration til her.

Hvilken type bryllupsfest?

Helt ligesom med firmafest, konfirmationsfest m.m. er der også forskel på hvordan brudepar ønsker at afholde bryllupsfesten. Her er valget ofte mellem den store eller den intime fest.

Den intime fest afholdes for de nærmeste til brudeparret. Det kan både være en billig som hyggelig bryllupsfest i haven, hos noget familie eller andet sted. Det store bryllup med overnatning i brudesuite har så mange gæster med som muligt.

De forskellige typer af fester vi afholder på Fyn, Sjælland, Jylland og resten af kongeriget, dækker selvfølgelig over forskellige budgetter og mulighed for at gøre brylluppet ekstravagant.

Se også: Gode bryllupsønsker

Vielse og fest på samme sted?

Du kan finde forskellige steder i Nordjylland, Midtjylland, Nordsjælland, København m.m. hvor både vielse og fest kan foregå samme sted. Her skal du ofte selv arrangerer en giftefoged til vielsen, helt ligesom det kræver et større budget.

Vielse i haven med efterfølgende fest kendes fra de amerikanske film. Det at blive gift udendørs på stranden i skov eller have er en tradition i USA. Og trenden er også slået igennem herhjemme med bryllup i forældres have eller måske vielse i skoven med efterfølgende fest i nærliggende område eller med et festtelt.

Prinsessebryllup

Et prinsessebryllup på et slot eller gods er også rigtig populært i Danmark. Vielse i gårdhave, reception og den romantiske fest med de lange kjoler, flotte lokaler og æstetiske omgivelser er noget mange drømmer om. Slot tema giver mulighed for overnatning, men er dog også det dyre bryllup.

Se også: Populære morgengaver

Pris på bryllupsfest?

Hvad koster en bryllupsfest? Prisen afhænger af jeres forventninger og ønsker. Hvis det skal være det romantiske slotsbryllup eller fest i dyre omgivelser og høje kuvertpriser, vil det logisk nok kræve et rigtig højt budget.

Du kan som udgangspunkt finde en gennemsnitlig kuvertpris på 1000-1300 kr. de fleste steder i landet. Og selvom det måske ikke er et slot, findes der rigtig mange flotte omgivelser og steder hvor mad, drikkevarer og service er i høj klasse.

Børn med eller ej?

Skal du inviterer gæsternes børn med til fest eller ej? Din/jeres relationer til gæsterne og deres børn afgør ofte, om børnene skal inviteres med eller ej. Et bryllup er en familiefest og som sådan virker det naturligt for mange at have børn med. Men ofte inviteres børn ikke med til bryllup, da det klassiske bryllup med efterfølgende fest først slutter ud på natten. Ved ikke at inviterer børn med, kan forældrene slippe for at skulle holde sig ædru og køre hjem tidligere med børnene.

Hvornår stopper bryllupsfesten?

Et klassisk bryllup med fest forsætter ofte til ud på natten. Her sætter man ofte natmaden eller skrub-af maden til omkring klokken 1:00 – 2:00, hvilket dog selvfølgelig skal afstemmes med stedet hvor festen afholdes.

Se også: Gode sølvbryllupsgaver

Budgettet?

Alle har deres ideer om drømmebrylluppet, men budgettet skal helst kunne følge med. På film med flot tøj, kjoler, hår, slotte, værtinder og bryllupsarrangører kan alt lade sig gøre, men de færreste har dog økonomi til denne luksus. Derfor kan du godt lave det perfekte bryllup, det kræver bare at i selv står for en del arbejde og træffer de rigtige valg.

Det afgørende valg er ofte om i holder festen i haven med telt, selskabslokale, restaurant eller andet, hvor kuvertpriser og antal gæster tager meget af budgettet. Hertil kommer alle de andre udgifter med kjole, ringe, bryllupskage, blomster, pynt og meget andet.