Inspiration: Ideer til den helt perfekte morgengave

Udveksling af morgengaver på den første morgen efter brylluppet, er en ældgammel tradition som mange stadig bruger.

I dag er det en romantisk del af brylluppet, hvor ideen nok hovedsageligt bliver brugt blandt ægtefolk der holder det store bryllup frem for det mere praktiske giftemål på rådhus.

Udvekslingen af de søde gaver kræver selvfølgelig omtanke, hvor du kan finder inspiration mange steder og hos mange forhandlere. Her kan du f.eks. søge inspiration indenfor de klassiske smykker hos Marryandme som du finder i København omkring Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg, helt ligesom du finder inspiration indenfor andre forslag til morgengave mellem bruden og brudgommen med ideerne her.

Vi har fundet forskellige ideer til et hurtig overblik for dig, så du nemmere kan finde det helt rigtige i gave til hende eller ham 2022.

Smykker i morgengave til hende

giv en flot halskæde i julegave til hende

Pris: Fra 100 kr. og op

Den klassiske gave der virker til stort alle kvinder, er smukke smykker. For accessories er ganske praktiske og også perfekte ting der kan minde om noget særligt som f.eks. bryllup.

Her kan du søge inspiration indenfor smykke gaver ved Marryandme eller på den nemme måde online hvor du finder både de billige som dyre ideer. En smuk halskæde eller øreringe er gode klassiske ideer som måske er noget, hun vil elske at få i gave fra dig om morgenen efter brylluppet.

Ophold

giv et weekendophold i paris til kæresten

Pris: Fra 600 kr. og op

Når du er nygift, er kærligheden selvfølgelig intakt og de fleste også forelsket.

Hvis i har fået mange bryllupsgaver også, hvorfor så ikke give hende romantisk weekendophold eller mini ferie i en af de romantiske europæiske storbyer, hvor i kan slappe helt af sammen.

Udenlandske ture som regel ikke dyrere end i Danmark, da du kan finde billige flybilletter til Paris, Barcelona, Rom, London m.m. hvor rejsetiden også er ganske billig. Men Danmark er dog et hyggeligt land, og hvorfor ikke vælge at give hende et ophold blandt de romantiske steder i kongeriget?

Sjove oplevelser

giv en sjov oplevelse i morgengave

Pris: 150,- kr. og op

Oplevelser generelt er noget der passer til alle og derfor også fast inventar på de fleste bryllupsønsker. Hvorfor ikke også som noget brudgommen eller bruden giver sin nye mand i gave.

Her kan du give de vilde, grænseoverskridende eller fysiske ideer som klatring, bungy jump, Ferrari kørsel m.m. Men også de sjove lærerige eller ganske afslappende oplevelser som massage, bridgewalking, gourmet, middag m.m.

Gaveæske med krystaller

giv gaveæske med krystaller til hende

Pris: 119,- kr.

Hvis du søger en sød gaveide der kan købes for lige omkring 100 kr. kan du overveje at give denne gaveæske med 5 krystaller. Her finder du kærlighedsstenen rosakvarts med blød og kærlig energi. Gaveæsken indeholder også ametyst, pyrit, turmalin og klar kvarts krystaller.

Spa

giv et spaophold i morgengave til hende

Pris: 400 kr. og op

Det dejlige ophold sammen dækker selvfølgelig også over spa. Her kan du vælge både de dyre som billigere løsninger.

Des Nordens i Flensborg ser måske ikke ud af meget udefra, men indvendigt finder du afslappende omgivelser hvor i kan nyde wellness området, hinanden på de fine værelser eller omgivelserne i Flensborg. I Thy finder du anden mulighed for lækkert spa, helt ligesom du finder muligheder stort set alle andre steder.

Love is Art

køb det frække lav-det-selv maleri i gave

Pris: 459,- kr.

Overrask hende eller ham med en uforglemmelig og fræk gave der kommer jer begge til gode, og som måske er perfekt til bryllupsmorgen.

Denne gadget dækker over lærred og farver, hvor det gælder om at smøre hinanden ind i en uskadelig farve og elske på lærredet. Kroppe med maling der ruller rundt i kærlighedsagt kan give det perfekte abstrakte maleri i gave til boligen. Og det bedste af det hele; Det er kun jer som behøver at vide, hvordan billedet er fremstillet.

Dinner in the dark

giv dinner in the dark oplevelsesgave

Pris: 995,- kr.

En noget anderledes oplevelse til hende eller ham kan være denne Dinner in the dark oplevelse.

Dine sanser bliver forstærket i mørke. Når synet er væk bliver dine smags og lugtesanser brugt det mere. Og her byder denne middag som foregår i mørket, på netop den anderledes oplevelse hvor smag og lugtesansen bliver forstærket. Og det gør en middag meget bedre.

Koncert

giv en billet til koncert i julegave

Pris: 200 kr. og op

Måske din kommende partner elsker at gå til koncert, hvorfor ikke som den søde gave til kæresten du elsker?

Her kan du købe til det lokale band eller sanger, som de noget dyrere stadion koncerter med de store inden som udenlandske bands der kan rumme Parken, Horsens, Århus eller lignede stadions hvor store koncerter er blevet standard.

Gaveæske med aromaolier

køb et gavesæt med naturlige olier til hende

Pris: 349 kr. og op

Hvorfor ikke overraske med en sød gaveide til velvære? Her kan du give denne flotte gaveæske med forskellige æteriske olier der kan bruges i f.eks. en diffuser. En eksklusiv og lækker gaveide der måske kan falde i hendes eller hans smag.

Ur

giv ham et flot ur i morgengave

Pris: 500 kr. og op

Et flot nyt armbåndsur er mandens form for smykke men også uundværlig for mange kvinder.

At give et ur i gave kræver selvfølgelig, at hun eller han går med ur. Hvis så, er det en flot og eksklusiv personlig gave til ham eller hende.

Giv en af de fede, flotte eller elegante ure som Tommy Hilfiger, Emporio Armani, Daniel Wellington m.m. der er på bestseller listen over ure til kvinder eller mænd.

Ballonflyvning

overrask med en eksklusiv ballonflyvning i gave

Pris: 2395,- kr.

En oplevelsesgave som du aldrig glemmer, er en tur i luftballon. Her kan du give den eksklusive oplevelsesgave som ballonflyvning for 2, der kan bruges som den første vilde oplevelse i oplever sammen som ægtefolk.

At flyve i ballon er en enestående oplevelse og måske det eksklusive og ekstraordinære til din kommende partner.

Romantisk fotobog

giv en romantisk fotobog i morgengave

Pris: 100 kr. og op

Du kan lave en romantisk og billig morgengave med en fotobog der kan være en overraskelse en fællesgave som i forærer hinanden.

En anderledes overraskelse i det romantiske hjørne, som kræver lidt forberedelse med at finde billeder fra jeres fælles oplevelser og minder.

Du kan også arrangerer en fotograf til at tage billeder, og skabe fotobogen ud fra dette til ham eller hende.

Boudoir fotograf

giv hende en morgengave hos fotograf

Pris varierende

En populær gaveide er boudoirbilleder fra bruden til gommen. Hvis du vil give ham en af de frække gaveideer, kan du finde en fotograf til de mere frække billeder.

Du finder fotografer til det mere pikante mange steder i Danmark, hvor en søgning på Google bringer dig dem i dit nærområde/region. En ide der også er ganske udbredt som valentinsdag gave eller årsgave til kæresten.

52 Weeks of Romance

giv 52 weeks of romance kort

Pris: 119 kr. og op

Hvis du vil give indenfor det romantiske og frække, kan du give ham eller hende 52 Weeks of Romance.

Det er en gave der består af 52 kort, hvor i skal have 26 hver. Disse kort byder på forskellige romantiske ting som der skal gøres.

Skab romantik i 52 uger frem i forholdet med disse kort.

Bridgewalking

giv bridgewalking oplevelsesgave

Pris: 578,- kr.

En sjov og spændende par oplevelse som gave, kan være Bridgewalking ved Lillebælt.

Her får i muligheden for at komme op ovenpå taget og gå på gamle bro, hvor trafikken og tog passerer nedenunder og giver bevægelse i broen. Øverst får du den flotte udsigt udover, som på en solbeskinnet dag er et utrolig smukt syn.

Guldrosen

giv hende en guldrose i gave

Den langstilket rose er forbundet med romantik og kærlighed. Og hvorfor ikke give en rose i gave? Men frem for den klassiske røde rose, kan du give din udkårne en guldrose? Denne rose er forgyldt med 25 karat guld og kan holde som det evige minde uden at visne. Indpakning er en flot sort æske med satin hvor rosen ligger og skinner.

Til hobbyen

køb svæveflyvning oplevelsesgave

Smykker, guldrose og andre romantiske ting er altid den perfekte gaveide. Men du kan også vælge at give noget til hans eller hendes hobby? Mange bruger rigtig meget tid på deres hobby, og derfor vil man nok altid blive glad for noget der vedligeholder eller gør hobbyen sjovere. Hvis han går på jagt, kan en ny lommelærke måske være perfekt? Hvis hun cykler meget, kan en ny cykelcomputer måske være super fedt at få? Og alt det andet der optager vores fritid.

Hvornår giver man morgengave?

I udveksler jeres gaver til hinanden den første morgen hvor i vågner op sammen som ægtefolk. En sød romantiske gave til hinanden indenfor de traditionelle eller fede ting, der er rent symbolsk i dag.

Traditionen med morgengaver havde dog en helt anden praktisk betydning end det romantiske før i tiden. Her havde den en rigtig stor betydning for bruden, da gamle dage ikke havde vores samfundsmæssige sikkerhedsnet og frigørelse for kvinder.

Morgengave oprindelse?

De færreste af os kender til hvordan den søde morgengave tradition begyndte og betydningen af morgengaven.

Morgengave traditionen startede før 1600 tallet, men de fleste optegnelser der viser eksistensen og betydningen af gave kan kun påvise oprindelsen til omkring 1600 tallet. Her havde kvinder ikke helt de samme friheder som i dag, og som sådan var hustruen ikke automatisk arving til manden selv om de blev gift.

Arvemålet i tilfælde af brudgommens død påfaldt ofte forældre frem for enken, hvilket satte enken i en klemme, for så var hun helt alene. Derfor opstod traditionen med at manden gav sin nye hustru en morgengave der som regel bestod af en bolig med jord til. Det skulle give enken mulighed for at have tag over hovedet, og dyrke de mest nødvendige ting.

Historien om gaven fortæller også, at gaven ikke kun var en forsikring til bruden. Betydningen var nemlig også en måde hvorpå manden kunne takke sin nye brud for hendes mødom.

Med tiden udviklede gaven sig gradvis til at være en mere symbolsk og sød ting, hvor et medaljon halssmykke til hende ofte var den normale gave at give. I dag er smykker som ringe, øreringe, halskæder og andet stadig gode ideer som romantiske gaver til hende. Dog gives der også mange andre sjove, spændende eller fede ting, som brudeparret kan nyde sammen.