Vælg det sjove og lærerige legetøj til barnet

Vælg det sjove og lærerige legetøj til barnet

Legetøj er sjovt både til de helt små og det noget større børn. Og du finder alverdens former for legetøj. Her findes det kreative, motoriske og så det lærerige legetøj der både styrker motorikken, legen, kreativiteten sanserne.

Vælg det sjove og lærerige legetøj til barnet, som nok er legetøj der dækker bredest, hvad end det er babyen som det større skolebarn. Og netop dèt at finde dette legetøj, er, hvad du får et par ideer til her.

Det enkle legetøj

Vi lever i en høj teknologisk alder, som også giver sig udtryk indenfor legetøj. Men det enkle legetøj kan mange gange være mere lærerigt, end de mange muligheder på batteri og med fjernbetjeninger.

Til de små børn vil det enkle legetøj som malebøger, tusser, klistermærker, modellervoks og lignede, være godt til at styrke kreativiteten og den motoriske sans. Og derfor børn ofte bruger det i børnehaven og i skolen.

Enkelt legetøj til babyer giver sig selv, hvor puttekasser og lignede er godt aktivitetslegetøj. For de i takt med at vokse, får smag for de store Duplo klodser som også styrker den lærerige leg med motorik og kreativitet.

Senere vil Lego være et hit ved de fleste børn, hvor det simple Lego med bare at bygge med klodser frem for de store teknologiske kasser, også vil være godt legetøj og oplagt som fødselsdags- eller julegave til børn.

Find legetøj der følger alderen

Legetøj skal selvfølgelig følge barnets alder. Og her gælder det om ikke at tage ambitionerne for fulde. Mange børn vil hurtigt lide nederlag, hvis de får legetøj der er for svært i forhold til deres alderstrin. Objektivt set på det, så er de færreste af os med i Mensa gruppen, og de færreste af vores børn kommer det.

Et barn på 1-2 år har sjældent meget sjovt ud af et dukkehus, hvor noget simpelt legemad i træ både kan smages på, hamres med og gives til forældrene som baby gave.

Legetøj til fantasien

Legetøj der styrker fantasien som værktøjsbænke, legekøkkener og lignede, vil hjælpe barnet med at lære ord, sociale egenskaber og den kreative sans. Det at kunne danne sig egen lille verden ud fra at kopierer mor og fars ”leg” med aftenmad, er noget alle små børn elsker. Helt ligesom legen med dukker, bamser og at klæde sig ud, også giver en fri leg der sætter fantasien i gang.

Legetøj op til 1 år

De første par måneder af babyen liv, er ting som uroer, foldebøger og lignede mere end rigelig stimulans for den lille. Her er meget simple ting med farver det bedste legetøj til børn.

Efter 3 måneders alderen vil den lille være i stand til at opfatte lyde og reagerer på disse. Helt ligesom farver og bevægelser vil få ham eller hende til at reagerer. Barnet bliver mere selvstændig og skal derfor have noget aktivitetslegetøj der stimulerer.

En rangle, tøjdur eller et godt aktivitetstæppe med forskellige muligheder for lyd der knitrer, et spejl og forskellige farver noget som mange babyer elsker at ligge og lege på.

Omkring 6 måneders alderen vil barnet have styr på bevægelser og lyde. Og i denne alder vil han eller hun kunne gentage sine bevægelser, hvor legetøj der lærer at styre begge hænder samtidig vil være lærerigt. Det kan være alt lige fra et paprør til de forskellige sovedyr som der findes.

Fra 9 måneders alderens er barnet mere nysgerrig og vil opdage, hvor kasser, dåser, bolde og billedbøger der kan åbnes og lukkes, vil være godt legetøj der stimulerer barnet.

Legetøj fra 1 år

Fra 1 år tager barnets verden en gevaldig udvikling, hvor der virkelig skal udforskes og læres. Her vil han eller hun kunne sparke til en bold, vælte Duplo tårnet som du lige har bygget, og ønske at du bygger det op igen så det kan væltes igen, og sådan kan lege foresætte i det uendelige.

Sandkassen bliver et hit med skovle og spande, helt ligesom andet aktivitetslegetøj vil styrke barnets intelligens både psykisk og fysisk.

Fra 2 års alderen vil barnet kunne kende forskel på rigtig og forkert. Og samtidig fatte smag på alt slags aktivitetslegetøj fra fingermaling, musikinstrumenter eller neglelak som er et hit blandt de fleste i denne alder.