Inspiration med 50 populære dåbsgaver til navngivning / barnedåb

Find de bedste dåbsgaver til navngivning / barnedåb

Barnedåb og efterhånden også navngivning er blevet en fast tradition. Og her skal de nye forældre selvfølgelig begaves med en af de mange forskellige dåbsgaver.

Der findes mange forskellige gaveideer til barnedåb indenfor stort set alle priser, typer og mærker. Derfor har vi lavet denne oversigt med de populæreste / bedste gaver til navngivning eller dåb. Det giver dig det nemme og hurtig overblik som inspiration til at finde gaven fra dig / jer i 2022.

Dåbsrør

dåbsrør gave fra fadder til barnedåb

Dåbsrør er en traditionel gave til barnedåb, men bruges også til det mere uformelle navngivning. Det er en personlig gaveide til barnet, men også til forældrene som minde om den lille. Du finder forskellige typer af dåbsrør, hvor det forsinkede rør er den populære model. Her starter prisen fra 395 kr. hvor der også er mulighed for indgravering med navn og dato.

Sparebøsse

køb sparebøsse dåbsgave i sølv

Sparebøsser er en anden traditionel ide indenfor personlige dåbsgaver. Og selvom dèt med kontanter er ved at blive udfaset, især ovenpå corona, kan det stadig være en gode ide som et minde. Samtidig er det en gaveide der måske kan gå i arv til barnets egne.

Stableklodser

køb sjove stabelklodser legetøj i gave til navngivning

Legetøj til den lilles første år er ganske brugbart for både forældre som baby. Og her er stableklodser det populære valg til både dåbs- som barselsgaver. Du finder forskellige typer af klodser, hvor Djeco stableklodser nok er de mest populære.

De små synger

find en god og billig dåbsgave

Sangbogen ”De små synger” er en klassisk gave til børn i alle aldre. Sangbogen dækker over de populære sanglege og sange som vi alle bliver opflasket med fra helt lille. Og hvorfor ikke give en bog der bringer mange timers glæde for drengen eller pigen.

Armbånd, Tro, håb & kærlighed – Nordahl Andersen

køb halskæde eller armbånd i dåbsgave

Det populære armbånd Tro, Håb og Kærlighed fra Nordahl Andersen er en personlig dåbsgave til hende. Et sødt armbånd til 200 kr. som kan være en gudmor gave til barnedåb eller fra hvilket som helst anden gavegiver.

Uro

giv en sød babyuro i gave til navngivning

En sød baby uro til at hænge over puslebord eller pusleplads, kan være den praktiske gave der glæder barnet og hjælper mor eller far ved bleskift. Der findes mange forskellige uroer som plastik modeller med musik eller de flot udskåret uroer i træ.

dåbsgave bestik

giv en sølvske i gave til barnedåb

Noget sødt børnebestik i stål er en praktisk og personlig dåbsgave til drengen eller pigen. Du finder meget forskellig bestik med temaer som Mumitroldene, Bamse & Kylling, H.C. Andersen, Kaj & Andrea og meget andet der kan være et hit.

Navne- og fødselsdagstog

find den bedste gave til barnedåb

Et Fødselsdagstog er en mindeværdig gave, der giver glæde til den lille i de første år af barnets liv. Her finder du fødselsdagstog med tal, men også de nyere navnetog er blevet populære. Her kan du f.eks. købe et klassisk tog i træ, hvor hver vogn med bogstav danner barnets navn.

Første tand skrin m. gravering

køb en fortinnet første tand holder i gave

Barnets første tand skrin med gravering er verdens bedste dåbsgave på højde med lignede personlige gaveideer. Du finder forskellige typer, materialer og priser med første tand & hårlok, hvor prisen starter fra 179 kr. og opefter.

Sophie La Giraffe

køb den populære pure sophie giraf i babygave

Motorisk og kreativ legetøj til babyen er selvfølgelig altid et hit til drenge og piger. Og her er Sophie La Giraffe bideringen efterhånden en klassisk legetøjsgave til barnedåb og navngivningsfest. Bideringen på 18 cm. koster fra 270 kr.

Huttelihut hat

køb sød babyhue i gave til navngivning

En sød hat/hjelm til at beskytte den lilles hoved er en praktisk og sød gave på højde med bodyer, tøj og lignede. Huttelihut hjemle i det søde udtryk og farver, er populære i de danske hjem. Prisen starter fra 140 kr. og op, hvor tilbud og udsalg selvfølgelig kan give bedre priser.

Kramme bamse

giv en bamse med navn i babygave

Små drenge og piger elsker tøjdyr, og noget som varer ved i mange år fremefter. Her kan en sød kramme bamse være den hyggelige ting som kan pynte, men også være den trygge bedste ven som den lille knytter sig til i den første tid af barnets liv.

Elefanten der så gerne ville sove

find de populære bøger til dåbsgave

“Elefanten der så gerne ville sove” er opfølgeren på bestseller bogen “Kaninen der så gerne vil sove”. En sød bog der kan bruges når forældrene skal have den lille til at sove. En sød historie med elefantungen Ellen, som kan lulle den lille i søvn – og en del forældre er nok også blevet ramt af trætheden ved oplæsningen.

Frugttræ der kan følge barnet

giv et frugttræ i gave til barnet

Hvorfor ikke give en unik eller anderledes dåbsgave med barnets egen frugttræ. Et træ der kan plantes og følge barnets vækst. En dåbsgave fra fadder, venner og alle andre der vil give noget sødt og anderledes til forældrene der måske har alt i forvejen.

Mine første 100 ord

giv mine første 100 ord i gave til den lille

Mine første 100 ord er velegnet fra 6 mdr. og er en solid papbog med flotte fotos og fint format til den lilles hænder. Bogen lærer ham eller hende de første ord, hvor bogen gennemgår dyr, maskiner, mad, farver m.m. En klassisk dåbsgave bog fra 70 kr.

Oball motorikbold

giv oball rangler i gave til baby

Oball bolde der er rangler, fremstilles i forskellige størrelser, priser og efterhånden også forskellige typer. Den klassiske og populæreste bold er typen med store huller. Denne model gør det nemt for babyen at gribe fat i bolden. Sjovt legetøj der stimulerer og styrker barnets finmotorik.

Bamse & Kylling servicesæt

køb et sødt børnesæt med bestik i gave

Nordahl Andersen børne servicesæt med Bamse og Kylling er fremstillet i melamin og rustfrit stål. Et eksklusivt sæt fra 645 kr. hvor du kan tilkøbe gravering af barnets navn som den personlige gave til drenge og piger. Sættet dækker over 7 dele og er populær som dåbs- og barselsgave.

Bobbles

køb Bobles i gave til små børn

Bobbles er populært tumlelegetøj til de mindre. Bobbles der er fremstillet i skum uden skadelige stoffer, findes i mange forskellige former som elefant, skildpadde, twin og mange andre. Det er populært legetøj i den høje prisklasse hvor prisen starter fra ca. 500 kr. som kan give meget glæde til den lille fremover.

Bordflag

giv et traditionel bordflag i gave til dåb

Et bordflag er en symbolsk dåbsgave, der kan være det gode minde for den lille fremover til fødselsdag m.m. Her er George Jensen bordflag fra 399 kr. et populært valg. Men du finder også andre muligheder som det fortinnet bordflag med navn i priser fra 325 kr.

Milepælskort

giv de populære milepælskort i barselsgave

Milepælskort bruges som minde over de forskellige milepæle i barnets liv. Gaveideen dækker over en æske med 40 kort fremstillet i kraftig karton, hvor forældre kan skrive dato og andet over de vigtige skridt som barnets første bad m.m. Prisen starter fra 179 kr.

Brio

køb en Brio togbane i gave

Giv noget Brio i gave til navngivning eller barnedåb. Brio togbaner og tog er populært legetøj i god kvalitet og noget der ofte går i arv. Du finder mange forskellige tog og sæt, hvor prisen ofte starter ved omkring 300 kr. og opefter. Samlet sæt er i den eksklusive prisklasse.

Barnebarnets bog

Giv det mindeværdig bog fra bedsteforældre

Barnebarnets bog fra fødsel og til konfirmation er en nyere gave der gives af bedsteforældre. Bogen er en erindringsbog hvor der er plads til tegninger og billeder. Hvis du er bedstefar, bedstemor, morfar som farmor, kan denne bog være den personlige gaveide.

Hvor lagde jeg babyen?

køb de søde dåbsgaver til hende

”Hvor lagde jeg babyen?” af Julia Lahme er en gaveide til mor. Bogen der er blevet populær til nybagte mødre, er en humoristisk og ærlig bog om at blive mor. Og gaveideer skal ikke nødvendigvis være til barnet, men også den praktiske ide til forældrene.

Bodyer

køb en sød body i gave

Babyer kræver mange bodyer i den første tid af deres liv. Og derfor er søde bodyer den klassiske gave der gives til nybagte forældre og til navngivningen/dåben. Du finder bodyer i rigtige mange forskellige priser og mærker, hvor prisen ofte starter fra 70 kr.

HC Andersens samlede eventyr og historier

køb den klassiske hc andersen bog i gave

H.C. Andersen samlede eventyr i dåbsgave kan bruges til oplæsning i årene frem. En klassisk dåbsgave bog som kan være ganske dejlig til natlæsning, helt ligesom bogen er velegnet til at gå i arv. Prisen for bogen er 350 kr.

Halskæde med barnets stjernetegn

køb stjernetegn smykker til dåbsgave

Der findes mange søde baby smykker hvor en halskæde med dåbsbarnets stjernetegn måske er den perfekte gaveide til pigen. Et sødt smykke til minde der kan købes i forskellige designs og materialer som gulv og sølv.

Måleorm med musik

køb den populære Lamaze måleorm i gave til baby

Sjovt legetøj er altid en blandt de gode gaveideer til barnedåb. Og her er denne måleorm med musik et populært valg til den lille baby. Ormen er i forskellig stof der giver forskellige knitre lyde og ormen kan også spille en lille melodi. Ormen til 189 kr. stimulerer barnet rigtig godt og derfor perfekt som gave.

Den store bog om Peter Pedal

køb Peter Pedal bøger i gave til dåb

Bøger er altid et hit som gave til baby og børn. Der skal bruges mange timer på at læses for den lille fremefter i livet, og her kan “Den store bog om Peter Pedal” være en af de populære historier som fænger for drengen eller pigen.

Aktivitetstæppe

find godt pigelegetøj i gave til barnedåb

Et aktivitetstæppe der kommer i mange forskellige typer og priser, kan være den praktiske og sjove gaveide til baby og forældre. Tæppet er både et varmt og blødt sted at ligge for babyen, og samtidig findes der mange forskellige muligheder med lyde, farver og ting er røre ved, som stimulerer den lille. Fischer Price, Skip Hop, Vilac, Nattou og andre er populære modeller, hvor priserne starter fra 400 kr.

Alfons Aaberg krammepude

køb den populære krammepude i babygave

Alfons Aaberg er gode historier, men er også legetøj nu. Og her er denne krammepude fra Teddysit en populær pude med Alfons glade ansigt, som giver barnet en ny bedste fantasiven der kan krammes. Puden koster 350 kr.

Haba kuglebane

giv en sjov kuglebane i gave til børn

Der findes meget sjovt legetøj til at stimulerer barnet- Og her kan en Haba kuglebane i træ give sjov til den lille på sigt. Du finder flere forskellige sjove modeller hvor man bygger banen og tester med kuglerne, hvor der selvfølgelig er forskel på marmorkugler som en baby vil sluge, og så modellerne med meget større rullende ting som ikke kan puttes i munden. Her starter priserne fra 350 kr.

Gavekort til fotograf

giv et gavekort til fotograf i baby gave

Et gavekort til en fotograf kan være en anderledes gaveide frem for sølvbeslag, maleri, dagmarkors eller legetøj. En personlig ting der kan være ganske praktisk, da mange nybagte forældre gerne vil have det professionelle foto hængende af den lille.

Vedhæng smykke med barnets start initial

køb et forgyldt bogstav vedhæng i gave

Der findes mange søde halskæder og armbånd der gives som det søde smykke minde. Og her kan et vedhæng med barnets forbogstav der kan købes i sølv, guld eller forgyldt, måske være det rigtige minde i gave fra jer eller dig.

Blødt legegulv

køb et sødt legegulv i gave til baby

Der findes mange praktisk ønsker til barnedåb som både giver glæde til barn og forældre. Og i den første tid af barnets liv er aktivitetstæpper og et blødt legegulv en rar ting at have som forældre. På et blødt legegulv kan barnet ligge varmt og sikkert, mens der bliver kæmpet om at røre, smage og kigges på farver, ting og lyde.

Haba rangle

giv en klassisk trærangle i babygave

Ingen babylegetøj uden ragler, og her er Haba rangler ganske populære i de danske børnefamilier. En trærangle i det enkle udsnit giver mange timers underholdning og stimulering for den lille, er en klassisk gave til barsel, dåb eller babyshower. Haba rangler har pris fra 89 kr.

Boldbassin

giv et sjovt misioo boldbassin i gave til baby

Boldbassiner er sjovt tumlelegetøj der giver rigtig mange timers sjov i barnets første levetid. Legetøjet der kommer i forskellige priser, former og farver er blevet super populært, for det giver både sjov og stimulerer barnets sanser og motorik. Misioo boldbassin er populære modeller som dog er dyre end Meowbaby modeller der starter på en pris fra 729 kr.

Babygynge i træ

køb en sjov babygynge til barnet

Giv en babygynge i træ til rigtig mange timers sjov for barnet fremover. Og rigtig meget arbejde med at skubbe barnet for forældrene, men det er en helt anden sag. Babyer og børn elsker bare at gynge, og som legetøj er det en fantastisk dåbsgave til tvillinger, piger og drenge. Du finder et stort udvalg af forskellige typer som f.eks. sansegynger, men de klassiske babygynger i træ er stadig et stort hit i de danske hjem, boliger og haver.

Emil Lønneberg

giv bøger som dåbsgave til tvillinger

Højtlæsning er både hyggeligt og vigtigt for barnets udvikling. Og det kræver selvfølgelig gode bøger. Emil Lønneberg er de klassiske historier som hitter ligegyldigt hvor teknologisk fremskreden vores verden er. Astrid Lindgreen historier er gode ideer til dåbsgave og velegnet på højde med alle de andre viste gaveideer til navngivning og dåb.

Dantoy scooter

køb en klassisk rød plastik scooter i gave til barnet

En Dantoy scooter er det klassiske babylegetøj der hittede både for 40 år siden og stadig hitter i dag. De små børn elsker deres egen kværn, og fascinationen af platik scooteren kommer hurtigt når babyen får skred i at kravle og stå. Scooteren der er svanemærket har en startpris på 240 kr.

Bamse bean bag

køb en Bamse bean bag i gave

Bamser som barnet kan knytte sig til, er noget der hitter helt op i de første årsgange af skolen. Og til den lille som hurtigt får smag for Ramasjang og selvfølgelig Bamse og Kylling, vil elske at have sin egen Bamse bean bag. En god og klassisk gaveide der giver barnet glæde et par år frem, før andre ting måske bliver mere interessant.

Min egen ABC kuffert

giv den sjove læringsbog i gave til den lille

”Min egen abc kuffert med dyr” er en sød gaveide til de små. Gaveideen dækker over en kuffert med 29 kort, hvilket er èt kort for hvert bogstav i alfabetet. Hver kort har et billede af et dyr som starter med det pågældende bogstav. Kufferten koster 149 kr.

Lumipets Bjørne Natlampe

køb den søde baby natlampe til baby gave

Lumipets natlampe kan være det hyggelige og beroligende lys ved tremmesengen. Natlampen der er udformet som den søde bjørneven, er ganske sikker i forhold til ikke at blive varm. Lampen styres af en fjernbetjening. Og der er automatisk farveskift, hvor man kan vælge mellem den bløde eller direkte overgang.

Candide baby pandapude

køb en candida babypude i gave til forældre

Candide baby pandapude er en testvindende pude, der er velegnet fra 0 – 6 måneder. En sød og praktisk baby gave i et ergonomisk design til aflastning af babyens hoved, og samtidig giver den rigtige stillingen for nakken. Puden koster 115 kr. og kommer i forskellige farver.

Baby Art Magic Box gipsaftryk

giv en gipsaftryk gaveide til barnedåb

Baby Art Magic Box er en af de mindeværdige og billige dåbsgaver til nybagte forældre. Boxen er en rund dåse, hvor der kan laves gipsaftryk af baby fod og hånd. Et minde der kan gemmes for evigt til drengen eller pigen og kan købes fra 89 kr.

Rätt Start Mumitrolde spisesæt

køb et sødt Mumitrolde spisesæt i gave

Sødt spisesæt med Mumitrolde motiver på det forskellige service, som er velegnet fra ca. 4 mdr. alderen. En sød gaveide indenfor de praktiske ting der skal bruges af forældre, og samtidig noget som den lille pige eller dreng sikkert vil være ganske stolt over at bruge selv.

Halskæde med hjerte

giv en halskæde med hjerte i gave til baby

Baby smykker er en klassisk gave til den lille pige. Og her er denne Nordahl Andersen halskæde med hjerte et populært valg. Halskæden i sølv og hjerte vedhæng måler 38 cm. og kan købes for 210 kr.

Sutteklud

køb en sød sutteklud som den trygge gave til babyer

Den lille nye dreng eller pige skal have tryghed og kærlighed. Det opnås både ved forældre der viser kærligheden, men også simple ting som en sutteklud kan være det bedste i hele verden. Og derfor er sutteklude oplagte barnedåbsgaver. Du finder mange forskellige sutteklude, hvor et populært valg er Alf teddykluden fra Teddykompagniet med priser fra 129 kr.

Gyngehest

køb en sød mammut gyngehest i gave til 1 årige

En gyngehest er klassisk legetøj fra ca 1 års alderen. Men legetøjet gives ofte også i barsels- eller dåbsgave, for gyngehesten hygger også i rummet samtidig med at barnet hurtigt vil få glæde af legetøjet. Du kan købe mange forskellige typer gyngeheste, hvor Kids Concept gyngehesten udformet som en mammut er et populært valg.

Brio gåvogn

gåvogne er klassiske baby gaveideer

Gåvognen er andet populært legetøj fra ca 1 års alderen, hvor mange børn starter på deres første skridt. Og når man skal lære at gå, er gåvognen et kærkomment hjælpemiddel på højde med en rollator. Den røde Krea eller Brio gåvogn i træ er den klassiske gåvogn som sælges mest.

Kay Bojesen figur

køb en kaj bojesen figur i gave

Kay bojesen figurer bruges ofte som barsels-, dåbs- eller studentergaver som et minde om dagen eller begivenheden. Og her er f.eks. Kay Bojesen aben en sød figur der både kan pynte og være et minde. Du finder mange forskellige figurer og størrelser hvor prisern starter fra 550 kr.

Unikke gaveideer til barnedåb

Unikke gaveideer til barnedåb kan mere end bare at overraske på selve dagen. De er en helt fantastisk gave, som barnet vil have resten af sit liv som et dejligt minde om sin dåb. Og det glæder utrolig mange forældre, at gaven kan skabe glæde her og nu hos dem, men også hos barnet de næste mange, mange år. Og der er masser af populære gaveideer til barnedåb at blive inspireret af. De mest populære er mere personlige gaver. Her er lidt til inspiration:

  • En vuggevise, hvor barnets navn er med i. Den er lavet som en flot dekoreret CD med navn og andre dåbsoplysninger. Og sange elsker børn i alle aldre. Når de bliver så gamle, at de kan genkende deres egne navne i sangen, bliver de ellevilde. Det bliver deres sang, og de skråler måske en lille smule højere, fordi de netop hører deres egen sang.
  • En bog, hvor barnet er hovedpersonen i historien, og hvor mor, far og andre i familien også kan være med. Det er en unik historie, der kun bliver lavet en af. En historie, som kan bruges igen og igen som godnathistorie, hvor barnet vil elske at høre sit eget navn og familien sammen med alt det, der sker i historien. Senere kan barnet bruge den til at øve sig i læsning.
  • En moderne pusletaske med påsyet navn, fødselsdag, vægt og længde. En taske, som også kan bruges til andre ting end bare pusleting. Barnet kan eventuelt arve den og bruge den til en fritidsinteresse.
  • Flot glaskunst med søde babyfarver, billeder og barnets navn, fødselsdag, vægt og længde. Det kan pynte på væggen i børneværelset, og barnet kan tage det med som et dejligt minde, når det engang flytter hjemmefra.

Endnu mere inspiration

Du kan finde mange andre gode gaveideer til barnedåb. Når du først har bevæget dig ind i gaveuniverset, vil du tænke ”sikke en masse ideer jeg pludselig fik”. Kig på al inspirationen og vælg din favorit ud fra, hvad der passer din pengepung og familien bedst. Uanset hvad du vælger, vil gaven skabe en glæde og et minde. Og du kan få endnu mere inspiration, når dagen for barnedåben kommer. Gavebordet vil være fyldt med dejlige dåbsgaver og kan være en stor inspirationskilde for mange. De gaveideer til barnedåb kan du eventuelt bruge til kommende festlige begivenheder.