Smykker – Hvordan du vælger det rigtige ved guldsmeden?

hvordan du vælger det rigtige ved guldsmeden

Smykker og accessories hører sig ofte til, når du gør dig klar om morgenen i Danmark. Hvad end du skal på arbejde, skole eller måske bare slappe af. Her er tøjet ofte den ting, der ofte giver hovedbrud, for hvad skal man dog tage. Men det samme burde gøre sig gældende for smykker. Dine smykker skal også passe til outfittet, så du opnår det perfekte udtryk.

Hvordan du vælger de rigtige smykker ved guldsmeden eller online der byder på det store udvalg, er, hvad vi prøver at guide dig til her.

Se også: Smykker i gave til hende

Hvorfor style smykker?

Grunden til, hvorfor mange af os godt kunne bruge lidt mere tid på at style i forhold til smykker, er, at netop dine accessories er med til give dig den unikke stil og personlighed. Den får du ikke med tøj uden øreringe, halskæder, armbånd, ure med mere.

Her kan du med fordel tage dig tid til at surfe online, helt ligesom du kan teste forskellige smykker ved en guldsmed på samme måde som du gør, når du køber modetøj.

Din stil?

Når du køber smykker til dig selv, så vælger du med garanti ud fra hvad dine øjne bliver forelsket i. Men din stil og det at købe ud fra øjnene kun, er en forkert fremgangsmåde.

Der findes mange flotte eller elegante smykker, men de passer ikke til os alle. Derfor skal du tage med i din beslutningsfase, om det pågældende smykke som du har set dig varm på, faktisk også også passer til den stil du ønsker, din kropsform, ansigtsform og farve.

Guld og sølv adskiller sig i forhold til f.eks. hvis du har lys hud. Her vil guld give dig det varme udtryk mens sølv til din lyse hud, vil give dig det kolde look.

Det samme gør sig gældende i forhold til dit hårs farve. Her skal du vælge de rigtige farver i øreringe som står sig godt til det lyse eller mørke hår.

Vær modig

Hvis du ønsker den minimalistiske og tidløse stil, så er det helt okay. Men hvorfor ikke være modig og mikse til fornyelse.

Du skal tage højde for at vælge ud fra form af ansigt, hår, hud og det generelle udtryk du ønsker, som dog åbner op for at smide gamle ”regler til side”.

Glem reglerne om at kun guld smykker må bruges sammen, for hvorfor ikke kombinerer guld, rosa eller sort sammen og give dig mange flere muligheder for samtidig at holde det diskret.

Størrelser og former på smykker helt ligesom materialer og farver, giver dig så mange muligheder for at lege og samtidig holde det flot.

Hvordan du finder den rigtige ringstørrelse?

Den sværeste ting at købe er ofte ringe. For størrelsen er svær, hvilket selvfølgelig bliver mange gange sværrere hvis du skal købe en ring i gave til andre. En ring må hverken være for lille eller stor, hvor størrelsen måles i mm. omkredsen af fingeren.

Hvis du har en ring som du passer, og målet står i den, så er det selvfølgelig den nemme måde at finde dit mål. Alternativt kan du måle når din fingre føles helt normale og ikke som hævet eller kolde med et løst målebånd. Du kan også måle den indvendige omkreds i mm. ved hjælp af målebånd, hvor 56 mm. er lig med at størrelse 56 i ringmål, vil være det rigtige for dig.

Hvis du står ved guldsmedens vindue næste gang, så husk at selv om smykket ser super flot ud, så skal det også passe til dig og det look som du ønsker at vise.