Bryllup på budget: 7 tips

hold bryllup på budget

Er du så heldig at have mødt din eneste ene? Og har vedkommende ovenikøbet spurgt, om det skal være jer resten af livet? Heldige asen! Et bryllup kan og er ofte en meget dyr fornøjelse, hvis alt skal gå op i en højere enhed med kjole, bryllupskage og tøj. Selvom I aldrig bør gå på kompromis med jeres ønsker og drømme (det er forhåbentlig jeres begges eneste bryllup), behøver man ikke stå flere hundredtusinder kroner fattigere, når ringen omsider sidder på fingeren. I dette indlæg har vi samlet syv tips til dig, der skal giftes på budget.

Få en skræddersyet kjole/jakkesæt

Det lyder måske som en opskrift på et hundedyrt bryllup, men hold lige fast. Rigtig mange forbinder skræddersyet tøj med en stor regning, men benytter du en skrædder, som ikke nødvendigvis befinder sig på den dyreste adresse og har et meget fornemt efternavn, kan du komme rigtig langt på budget. I de store byer finder du mange små skrædderier, hvor priserne er spiselig.

Vælg en ”amatørkonditor”

Der findes et utal af fantastiske amatør kagebagere i det ganske land, så du behøver ikke at erhverve dit bagværk fra et af de store bagerier eller et dyrt konditori. Mindre kan sagtens gøre det, og kvaliteten af kagen er bestemt ikke noget at kimse ad, hvis du vælger den rigtige amatørkonditor.

Se også: 20 gode Bryllupsønsker

Prut nu om prisen!

Hvis I har lagt jer fast på lokationen, tænker de fleste sikkert, at der ikke er nogen penge at spare. Men sådan forholder det sig ikke. I skal ikke være bange for at prutte om prisen med ejeren, især hvis I er ude i god tid eller selv kan stå for hele eller dele af de opgaver, der er forbundet med brylluppet. Måske kan I eksempelvis selv finde billigere rengøring og oprydning til efter festen, end hvis ejeren skal bruge sine egne folk?

Gå i gang i god tid

Rådet siger lidt sig selv. Jo før I kan få det hele på plads, des større rabat kan de forskellige aktører give jer. Bestil i så god tid som overhovedet muligt.

Undgå dyre drikkevarer og mad

En af de største udgiftsposter i forbindelse med et bryllup er typisk mad og drikke – og hvis I skal købe det på stedet/af ejeren, er det typisk væsentligt dyrere, end hvis I selv indhenter tilbud/står for det. Overvej at køre til Tyskland eller at bruge jeres egne leverandører.

Hvem skal med?

I skal selvfølgelig invitere alle dem, I vil, men er budgettet stramt, er gæstelisten et oplagt sted at spare. Er det virkelig nødvendigt at invitere din grankusines fætters onkel? Mange foretrækker faktisk færre gæster, hvilket giver en mere intim og personlig fest med den nærmeste familie.

Brug familie og netværk

Er drømmen at køre fra kirken i en karet? Eller måske en gammel folkevogn? I har begge helt sikkert et netværk eller noget familie, som kan hjælpe eller stille ting og sager til rådighed i forbindelse med brylluppet – alt fra transport til borde, stole, service, fadølsmaskiner mv.