Gode ideer til adventsgaver & pakkekalender for dig

gode ideer til adventsgaver & pakkekalender til børnene, kæresten eller anden voksen

Leder du efter de gode ideer til adventsgaver & pakkekalender til kæresten, børnene eller voksne?

Hvis du søger inspiration til at skabe den hurtige og gode pakkekalender, så finder du netop det her. Du finder selvfølgelig også de gode ideer indenfor adventsgaver som dækker bredt. Hvis du søger specifikke adventsgaver til de voksne, kan du finde et stort udvalg på julesider.

De følgende ideer omkring pakke- og adventsgaver du finder her nedenfor, kan forhåbentlig være med til at give dig de hurtige og nemme indkøb, så denne af mange ting omkring julen kommer af vejen.

Se også: Vælg advent, pakke- eller julekalender

Hvad og hvorfor en pakkekalender?

Pakkekalender trenden er en gammel tradition, som dybest set først tog fart omkring tredserne og fremefter, hvor vi i dag jo har et helt økonomisk råderum i forhold til den tid.

En pakkekalender adskiller sig jo lidt fra adventsgaver, for 24 pakker er noget mere besværligt at skabe end 4 adventsgaver. Fælles er dog, at meningen er at glæde modtageren hvor især børnene jo er vilde med den daglige pakkekalender, og når de rammer teenagealderen så er det kutyme at give adventsgaver på de 4 søndage, for teenagere og voksne er måske lidt mere ligeglade med den daglige pakke tradition, for ikke at snakke rent økonomisk, for 24 gaver til en voksen vil nok koste forholdsvis meget.

Når det så er sagt, så kan en god pakkekalender faktisk også godt være billig. Der er forskellige måder hvorpå man kan holde budgettet nede, og en af de hurtigste måder er, at lade de første mange gaver i blandt de 24 i alt, være de billige eller måske hjemmelavet ting.

Forskellige billige ting til børn kunne være de helt små poser Haribo, Kinder æg, nøglering, tusser, figurer og andre små ting som de små børn jo elsker.

Læs vores artikel om at finde familiens julegaver på den billige måde, for de samme principper gør sig gældende med gaverne til advent og julekalenderen.

Hvorfor adventskalender?

Adventsgaver er jo lidt anderledes end pakkekalenderen, for gaverne gives på de 4 første søndagen inden juleaften. Det betyder at man ofte skal være ude i god tid med disse, da første advent ofte ligger i november, og derfor skal man have styr på gaven eller gaverne inden  da.

Adventsgaver er som regel til teenagere og op, hvor det kan være en sød gestus at købe noget specielt til sin kæreste, kone, mand, mor eller anden, for at vise at man sætter pris på denne person. Fordelen ved at give adventsgaver er at man ofte kan give lidt dyrere ting frem for ved pakkekalenderen.

Problemet ved både adventsgaver og pakkekalender er at tingene løber op, så derfor skal man nok have fastlagt et budget og købe ud fra dette.

Gode ideer til adventsgaver & pakkekalender til små og store

Hvis du vælger at give adventsgaver til børn fremfor pakkekalender, for fire gaver er dog både hurtigere og nemmere at finde, så kunne du overveje disse ideer.

Den nemme gave til de fire søndage er penge, men dog er det lidt kedeligt. Teenagere er nok ligeglade men hvis de ligger i aldersgruppen lige under, så er penge ikke hvad der skaber mest glæde, udover de selvfølgelig kan hoppe ned og købe noget slik eller andet selv.

Slik er altid en god ide, og her er det ikke Summerbird og andet eksklusivt chokolade som børn eller teenagere efterstræber, for de vil nok have mere mere kvantitet end kvalitet, og nogen store poser Haribo vækker med garanti mere glæde end en lille pakke Summerbird chokolade.

Biografbilletter holder altid for alle børn, teenagere eller voksne elsker jo at se film? Så hvis du vil flotte dig, kunne du give 2 billetter til biografen i form af gavekort.

Legetøj til børn er altid et hit, og her er det jo kun budgettet der sætter grænsen.

Hvis det er gaveideerne til teenagere over en bestemt aldersgruppe, så er alkohol altid et hit, og hvis drengen eller pigen er begyndt at drikke alligevel, så er dette gaven der giver rigtig meget glæde.

Gaveideerne til voksne

Hvis du leder efter ideerne til voksne indenfor en pakkekalender, så er det jo ofte noget sværere, for 24 gaver er alligevel en del at finde, især fordi det også rent økonomisk heller ikke skal løbe løbsk.

Den hurtige løsning er at købe en færdig pakkekalender, som du f.eks. finder ved Pakkekalender.dk, hvor du får en kalenderen med forskellige ting. Du kunne også vælge at give en pakkekalender med 24 forskellige te, øl, vin, kaffe eller andre oplevelser indenfor en specifik ting.

Hvis du vil lave en pakkekalender selv som f.eks. kunne være til kæresten, kunne du lave et klippekort med 24 forskellige tjenester. Disse ting kunne dække over rygmassage, fodmassage, livretter, have tjenester eller måske de mere sensuelle ting til ham eller hende. Det er faktisk kun kreativiteten der sætter grænser, og den nemme måde vil være at kombinerer købte ting sammen med “gratis” tjenester.

Et klippekort der dækker over både de søde ting eller de mere sure ting i hverdagen som støvsugning, rengøring og andet, er med garanti noget konen eller manden vil elske at slippe for, og derfor vil det være den super gode gave at få en julemorgen.

Du kunne slutte af med at give en dyr ting den 24 december, hvor han eller hun bliver overrasket med f.eks. en oplevelsesgave eller lignede.

Gaveideerne til de unge

Gode gaveideer til de unges pakkekalender kan dække over mange ting, hvor som nævnt, alkohol hvis han eller hun drikker, altid er en sjov gaveide. Udvalget af gaveideer til denne målgruppe kunne se nogenlunde sådan her ud:

  • Alkohol: Til advent kunne du give en flaske gin, rom eller andet, og til pakkekalenderen kunne det være en øl, breezer eller andet, som jo kan dække ret mange dage, da der findes mange forskellige varianter og mærker.
  • Kropspleje: De fleste unge er ret selektive, og de vil gerne fremstå som verdensstjerner, og her er kropspleje produkter til ham eller hende jo oplagte gaveideer.
  • Gadgets: Sjove eller praktiske gadgets til især drenge er også gode gaveideer, for gadgets er sjove ting, og sjovt er jo altid noget vi efterstræber.
  • Tilbehør til musik: Unge elsker at høre musik og her kunne du give noget musik eller tilbehør hertil.
  • Skrabelod: Det er en klassisk adventsgave med skrabekalenderen, og kan som sådan også bruges til pakkekalenderen alt efter budgettet selvfølgelig.

Der findes rigtig mange andre ting som man kan give i gave, men en ting skal man jo altid huske, at det er tanken det gælder, og hygge og omtanke er vigtigere end hvad man rent faktisk får. Brug Gavekom til din gaveinspiration så du finder det helt rigtige til jul, der jo byder på rigtig mange gavekøb. Du kan også se denne video og får mere inspiration til kalender eller adventsgaverne.