23 Fars dag gaver der kan være et hit

køb en billig fars dag gave

Fars dag ligger på Grundlovsdag den 5 juni hvert år. Traditionen med at begave far en gang om året, er en nyere tradition i forhold til mors dag, der har eksisteret siden slutningen af 1 verdenskrig. Men fars dag er dog en kærkommen lejlighed til at finde noget sjovt, praktisk eller sødt i fars dags gave til ham.

Vi har fundet forskellige gaveideer der kan bruges til andre anledninger som fødselsdag eller måske årets julegave til far. Oversigten giver dig en hurtig og nem inspiration indenfor gaveideer til ham der har alt, intet eller måske bare aldrig ønsker sig noget. Bliv inspireret til at finde det rigtige til ham på den nemme måde i 2022.

Gaveideer til køkken entusiasten

køb køkkenredskaber i gave til ham

Til manden der godt kan lide at stå i køkkenet, her finder du mange forskellige praktiske og anderledes gadgets, redskaber eller køkkenudstyr. Find noget der kan være anderledes, men samtidig også noget der kan gøre hverdagen nemmere og sjovere for amatørkokken. Bliv inspireret med udvalget af disse gadgets i den helt billige som dyre prisklasse der er velegnet som gave til kæreste, bedstefar eller unge mand.

far citatplakat

giv en personlig gave til far

Hvorfor ikke noget sjovt til væggen i form af en citatplakat? Her kan du give klassiske plakater med f.eks. Olsen Banden, men du kan også give ham et far citat, plakat med far jokes eller måske den noget sjovere plakat om den typiske mand der måske ikke er særlig meget handyman. Udvalget er ret stort og du finder mange sjove plakater til hans kontor, værksted eller andet lokale. Helt ligesom du kan vælge at skabe din helt egen og personlige plakat gave.

Gadget til grill kokken

køb noget til grillen i gave til far

Mænd har eller tager ofte patent på grillen, når der skal kokkeres udenfor. Og måske er din, jeres eller børnenes far den typiske grillmester, hvor den indendørs madlavning måske trækker knapt så meget. Her skal du selvfølgelig give en af de mange sjove grill fars dags gave ideer. Giv en praktisk hamburgerpresser, en BBQ gaveæske, øl forklæde, stegetermometer eller andet, der også sagtens kan bruges som indflyttergave, studentergave, adventsgaver eller som mors dags gaver.

Kultur oplevelser

giv en kultur oplevelsesgave til din far

Stort set alle mennesker elsker oplevelser, hvilket nok især gør sig gældende i disse herrens corona år. Og her er kultur noget mange mennesker mangler. Hvorfor ikke overraske ham med noget kultur i form af malekursus, byvandring eller ture med viden om steder, historie eller byen, en tur i fængslet, på museum eller en af de mange andre interessant kultur oplevelser.

Gavekurv

køb den klassiske vin gavekurv

En gavekurv hitter både som værtindegave, gave til mor, bryllupsgave eller som gave til din far. Du kan købe eller lave den hjemmelavet gave til fars dag. Som du kan se på udvalget her, finder du vidt forskellige gavekurve med vin, øl, chokolade, rom og mange andre ting. Online finder du mange DIY tips til hjemmelavet modeller, der dog tager noget længere tid at lave frem for at bestille online med gave udbringning ala Interflora.

Smart Home

køb appstyret gadgets i gave til manden

Elsker han teknologi og sit hjem? Så kan udvalget af Smart Home gadgets måske være helt perfekt gave til bedstefar eller den unge far. Giv mulighed for at styre farven på lyset, styre lampen via telefonen, den trådløse mobiloplader der kan være et hit for hele husstanden eller andet smart living til automatisering af hjemmet.

Røgelse gavesæt

giv chakra røgelse i gave

Giv en sød tanke og nydelse med et røgelse gavesæt. Hvis han elsker at slappe af og måske prøve nye ting, kan dette chakra sæt med 7 røgelsespakker være den sjove gaveide til årets fars dag. Gaveæsken indeholder 7 forskellige indiske dufte med blandinger af urter, blomster, aromaer, æteriske olier m.m.

Fodboldtrøjer

køb en fodboldtrøje i gave til manden

Er din / jeres far bidt af et fodboldhold? Så kan årets nye, ikoniske eller måske den fede udebanetrøje være en perfekt gave. Giv ham et Leicester, Dortmund, Juventus, Liverpool eller hvilken klub han favoriser i indland og udland.

Cykeltøj til fanatikeren

giv cykel fanatikeren gear i julegave

Til manden der elsker at rulle på landevejen på ryttercyklen eller give den gas i skoven på sin MTB, her vil nyt cykeltøj måske give størst glæde. Cykelbukser, trøje, sko, solbriller eller andet som hører sig til, når han skal være professionel for en kort stund, er noget alle har brug for.

Tilbehør til bilen

giv manden noget til bilen i fars dags gave

Måske han er mere til sin bil end at spille golf eller andet? Så kan du overveje at give noget skørt, sjovt eller praktisk indenfor forskellig biltilbehør. Hvad med en trådløs mobiloplader, eller holder til mobilen i forskellige udformninger, jumpstarter eller en enkel hundekurv så bilen slipper for hundehår overalt? Find noget sjovt indenfor både helt billige som noget dyre gaver til far.

Far dag gave til vin entusiasten

køb vin gadget i gave til fars dag

Til manden der måske har bygget sig et vinlager eller meget gerne vil, her kan du give en af de mange praktiske eller sjove gadgets til at forskønne vinen. Der findes alverdens vintilbehør fra de dyre vinkøleskabe til den billige vinlufter. Begge har sin berettigelse og vil hjælpe ham med at nyde en bedre vin.

Fitnessarmbånd til ham

køb en aktivitetsmåler til den sportsglade kvinde

Der findes mange gode gaveideer til ham der elsker at dyrke sport/fitness. Og hvorfor ikke give ham noget udstyr til denne passion. Aktivitetsmålere, pulsure eller generelle fitnessarmbånd er måske udstyr der gør træningen sjovere for ham. Du kan finde mange fitness trackere som et Apple Watch i den helt dyre prisklasse, hvor skridttællere til 100 kr. hører til blandt det helt billige udstyr.

Ostesæt

køb et ostesæt i gave til far

Et lækkert ostesæt fra Kop & Kande, Imerco, Coop eller online med levering kan være en fin gave. Ostesættet til den perfekte ostebord kan købes i mange forskellige dele med smørekniv, skærekniv eller sæt med forskellige dele i lige så forskellige prisklasser.

En flaske

giv ginsmagning oplevelse som gave

Til livsnyderen der sætter pris på de udsøgte ting her i livet, kan en god flaske gin, rom, whisky eller måske udvalget af gode vine, være gaven til fars dag. Den klassiske gave til reception, værtindegave eller til hans 18, 30 eller 40 års fødselsdag. En flaske kan købes alle steder og til stort set alle gavebudgetter.

Fitness-/træningstøj

giv ham noget fitness tøj i gave

Giv noget trænings- eller fitnesstøj i gave til far der træner. Hvad end han træner løb, styrketræning, fodbold eller noget helt andet, så har han altid brug for træningstøj. Og her kan et par træningsbukser, t-shirt, strømper eller overtrækstøj købes i mange forskellige styles, brands og priser.

Frugttræ

giv et frugttræ i gave til barnet

Til far der elsker at sysle og slappe af i sin have, kan du give et frugttræ. Det er godt for dyrelivet og samtidig er det hyggeligt med frugttræer der vokser med årene og sætter sit præg på haven. Køb et lille, eksotisk eller stort træ der passer ind i haven.

Sjove øl ting

giv ham et brewbarrel kit i gave

Der findes mange sjove gaveideer til drengerøve, og måske din, jeres eller børnenes far er sådan? Her kan du give en af de sjove øl gadgets. F.eks. kan et lille ølbrygnings startsæt være den sjove gave. Helt ligesom et kølekrus, sjove oplukkere, kølebrønd eller en af de andre gadget, være tingen der giver et stort smil på hans læber Grundlovsdag.

Adrenalin oplevelser

giv en sjov oplevelse i morgengave

Måske du skal overraske ham med en af de mange mulighederne indenfor adrenalin oplevelsesgaver? Her finder du populære oplevelser som Bridgewalking ved Lillebælt, Wakeboard, Bodyflight i vindtunnel, Rappelling, Gokart, Klatring, Rib tur og mange andre ting. En sjov gaveide blandt de mange mulige forslag indenfor gaveideer til ham.

Far plakat

giv far plakat i gave til fars dag

Bil oplevelser

giv en ferrari oplevelsesgave

Oplevelsesgaver indenfor bil og ræs er måske mere ham. Hvis han elsker olie, fart og spænding, så finder du også rigtig mange forskellige bil oplevelsesgaver. Kør tur i luksusbiler som Lamborghini, Audi, Ferrari eller måske banekørsel i en fed sportsvogn?

Arbejdstøj til handymanden

giv manden noget praktisk arbejdstøj i gave

En gaveide til ham der aldrig ønsker sig noget, og som bruger det meste af sin tid på at vedligeholde, bygge til eller skabe sjove ting i hus og have, her kan arbejdstøj eller værktøj være den bedste fars dag gave. Et par gode arbejdsbukser eller solide arbejdshandsker sætter man pris på, når man er i gang med at save, bore eller sætte op.

Redskaber til kaffeelskeren

køb en espressomaskine i gave

Hvis han elsker sin kaffe og gerne vil prøve nyt, så kan du give ham en af de mange forskellige muligheder til at gøre kaffen bedre. En mælkeskummer, kaffekværn eller måske en espressokande vil give ham meget glæde i hverdagen?

Varm kakao gaveæske

Gaveæske fra traditionsrige Whittard

Whittard cocoa creations hot chocolate gaveæske indeholdende seks dåser med udsøgt kvalitets kakao. Gaveæsken indeholder seks dåser med forskellige hvid, appelsin og andet lækkert til chokoladeelskeren.

Hvorfor og hvornår er det fars dag?

Fars dag ligger den 5 juni hver år, som også er vores Grundlovsdag. Det er ny tradition i Danmark, der er blevet kopieret fra mors dag ud fra kommercielle hensyn. Der er henvisninger om at traditionen kan henvises tilbage til middelalderens Europa. Det er ikke helt rigtig, for traditionen startede i USA som en kopi mange år efter mors dag blev grundlagt. Og i Danmark har traditionen først fået rigtig grobund gennem de sidste 20 års tid.

Fars dags gave fra børn?

Er du i tvivl om hvilken gave du skal give fra datter, baby eller børnene? Her skal man nok undlade de frække gaver, men ellers er alle andre typer gaver ganske velegnet.

Typisk er en gave til fars dag i et mindre eller lignede budget som den almindelige jule- eller fødselsdagsgave til ham. Her er ting som oplevelser, tøj, specialvarer, en bog, et termokrus, noget lækkert til ganen eller en hjemmelavet nøglering de klassiske gaver der gives.

Hjemmelavet fars dags gaver fra de mindre børn er vel noget, som de fleste sætter pris på. Og samtidig er det en billig gave til fars dag.