Fæld selv juletræ? Find ud af hvordan og hvor man fælder sit træ

fæld selv juletræ med børnene

Juletræet er absolut et fast holdepunkt i stort set alle danskeres fejring af julen, og mange familier laver det med at hente, finde og fælde et juletræ til en hyggelig dag sammen.

Fæld selv juletræ kan være super hyggeligt som det faste årlige tradition hvor man tager i plantagen eller skoven og fælder sit helt egen juletræ, så man både får den sjove hyggedag sammen men også får det helt rigtige grantræ til stuen, men hvis du ikke er så meget til det, så er der selvfølgelig altid den nemme og hurtige løsning med at købe et juletræ online.

Det kan foregå rigtig mange steder i Danmark som du kan få en lige ide om her på Krak.dk hvor der er søgt på fæld selv juletræ og så vises der de firmaer, der har indtastet disse ord i firma søgningen, desværre er det jo så slet ikke alle steder der vises, for rigtig mange lokale steder har ikke ulejliget sig med at gøre sig synlig på søgemaskinen.

Heldigvis findes der en stor samlet oversigt over steder i Danmark hvor du kan fælde juletræet selv som du kan se lige her på Fældselvjuletræ.dk og det er jo straks en lidt bedre oversigt end kraks, for så kan man finde et sted i omegnen. Udover den lidt mere udførlige oversigt så kan du faktisk på samme hjemmeside downloade en app til IPhone eller Android telefoner, så du kan finde de forskellige steder hvor man kan fælde sit juletræ selv, og måske den er opdateret siden vi sidst har tjekket, så du faktisk også kan være i stand til at finde et billig juletræ, for priser ville være en absolut forbedring af den glimrende app.

Hvordan foregår det med at fælde sit træ egentlig?

Hvis du ikke helt er klar over hvordan det med at tage ud og fælde sit træ selv, så er det ret simpelt. Man tager noget varmt tøj og med tanke på det danske vejr, så måske og regntæt og så kører du ud til plantagen eller andet sted hvor de sælger konceptet med at fælde dit eget træ.

På stedet låner du en sav, og så er det ellers i gang med trave op igennem rækkerne af grantræer indtil i spotter det helt rigtige der passer i tykkelse, højde og størrelsen. Husk at du som regel betaler af højde på træet, og et juletræ skal have en fod og stjerne på, så der er ingen grund til at tage højere end 1,5 til 2 meter – Træer ser altid mindre ud i naturen end i din stue, og det skal man også tage højde for.

Det kan være en sjov og hyggelig oplevelse at gå rundt i plantagen eller skoven, og de fleste unger elsker at rende rundt her, især hvis i bor i byen så husk at nyde det og tage jer god tid i naturen.

Gå i gang med at save træet over, og så kommer det rigtige sjove del fordi træet skal slæbes ned til salgsboden… Det kan godt være ret irriterende især hvis det er vådt, så huske at tage en regnfrakke med den knap så sjove del af turen.

Ved betalingsstedet kan i mange steder få skåret foden ud så man slipper for at bruge en økse, hvilket er stærkt tilrådeligt for ellers kan en juletræsfod være ret besværlig at få lige på. Derudover så bliver træet kørt igennem et hul hvor det bliver pakket ind i et net, og sådan foregår det med at fælde et juletræ i en plantage.

Husk at Nordmannsgran er mest langtidsholdbar i forhold til rødgran, så forhør jer på stedet om dette, især hvis i tager ud i god tid før juleaften.

Du kan se nedenstående video fra et hyggelig sted hvordan det også kan foregå som en lille inspiration, for det at komme ud i naturen er nu engang mere forfriskende end at satse på et juletræ online.