Sådan pynter du op til jul på en stilfuld og nem måde

Sådan pynter du op til jul på en stilfuld og nem måde

Det er endnu engang ved at blive december, og det medfører naturligvis en række arbejdsopgaver. Man skal blandt andet købe julegaver, bage pebernødder og pynte op. Julepynt behøver dog ikke nødvendigvis at være en masse hjemmelavet skrammel, som man blot hænger op, fordi man føler sig nødsaget til det. Det er faktisk muligt at pynte op til jul på en yderst stilfuld og nem måde, og du vil her i artiklen blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du selv kan gøre det. 

Sådan pynter du op til jul på en stilfuld og nem måde.

Hold det simpelt for et mere elegant udtryk

Når det er december måned, bugner mange danske hjem med støvet og grim julepynt, man har fundet frem fra loftet. Dette er sjældent særligt pænt i et moderne hjem, men der er heldigvis et alternativ. Du kan nemlig sagtens pynte op til jul på en stilfuld måde, så du kan få stilet julehygge ind i dit nordiske hjem. Det første råd er, at du skal sørge for at holde det simpelt. Køb eksempelvis et par enkle, flotte julekugler, som passer til farverne i indretningen, i stedet for at hænge julekugler i alverdens farver over det hele. Du vil hurtigt opdage, at du opnår et langt mere elegant udtryk, hvis du sørger for, at julepynten er simpel.

Vælg nogle farver, der passer til boligens indretning

Når det bliver sidst i december måned, skal der naturligvis også pyntes juletræ, og dette er en kærkommen tradition i mange danske familier. Her er det ligeledes en rigtig god idé, hvis du sørger for at vælge nogle farver, der allerede findes i indretningen i dit hjem. Du behøver altså ikke at overdrive med en masse kræmmerhuse, kugler og guirlander, da et simpelt juletræ, hvor du har udvalgt noget flot pynt i en rolig farve, også kan være rigtig fint og skabe masser af hyggelig stemning. 

Simple og nedtonede farver passer til det skandinaviske hjem

Når det kommer til farverne, bør du vælge enten gyldne, sølv, grå, hvide eller grønne toner, da du således ikke kan undgå at vælge nogle farver, der passer fint ind i et skandinavisk og moderne hjem. Det er ikke kun i forhold til julepynten, at du bør holde dig til disse farver, men det gælder også, når det kommer til den fine borddækning. Julen er som meget bekendt lig med en masse julefrokoster, og du vil med garanti imponere dine gæster ved valg af disse simple og mere nedtonede farver.

Lav naturlige juledekorationer med træ og gran

Dekorationer hører naturligvis også juletiden til, og her er kalenderlyset og adventskalenderen særligt vigtige. I forbindelse med dette bør du vælge de mere naturlige dekorationer, såfremt de skal passe til den stilfulde julepynt. Du laver en naturlig juledekoration ved at benytte dig af elementer fra naturen såsom træ, grankogler, gran og hyacinter. Her er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at holde det simpelt, og at du ikke sprayer dem til med en masse gulv- og sølvglimmer. En naturlig juledekoration vil passe perfekt ind i et nordisk hjem, og du vil med garanti have lyst til at have den stående helt til påske.