Hvor meget giver man for i dåbsgave? Få svar og gaveideer

hvor meget giver man for i dåbsgave?

Hvor meget giver man for i dåbsgave er noget som rigtig mange af søger svar på. For i Danmark er der omkring 50000 navngivning eller barnedåb årligt, og om det er den eller anden slags festlige lejlighed, så skal man jo give en gave for at fejre den lille.

Du kan finde rigtige mange forskellige gaveideer til barnedåb der passer til vi alle har forskellige budgetter og livsformer. Derfor har vi pøvet at give dig inspiration der dækker bredt, og selvfølgelig give et svar på penge spørgsmålet.

Hvor meget giver vi for til barnedåbsgaven?

Hvad pengebeløb man skal give for, er der ikke nogen svar på, for det er jo altid tanken der tæller, og derudover, så har alle jo forskellige relationer til barnet der skal døbes, helt ligesom det økonomiske råderum er vidt forskelligt for os alle.

Nordea lavede en undersøgelse tilbage i 2011 for at prøve at afdække spørgsmålet. Nordea undersøgte nemlig vores forbrug indenfor navngivning og dåbsgaver, og denne viste at det samlet beløb i Danmark lå omkring de 700 mio. Det giver et gennemsnit på 580 kr. pr. gave, men det er jo ikke det bedste udgangspunkt dog.

Bedsteforældre er dem der giver for mest til barnedåb viste Nordea undersøgelsen, hvor gennemsnitsbeløbet fra denne gruppe lå på 820 kr. og snittet fra forældre til barnet lå på 580 kr. familiemedlemmer gav for 400 kr. og bekendte gav for omkring 250 kr.

Hvad skal man så give i gave, for en ting er at kende beløbet, men man skal selvfølgelig også finde de rigtige ting. Her er penge ikke den udbredte gave, men derimod gode ting til barnet, hjemmet eller forældrene.

Vi har fundet et par gode ideer til drenge og piger.

Dåbsgave ideer til drenge og piger

En ting der altid er et hit ved barnedåb, hvilket dog primært gælder til pigerne, er smykker. Det er en traditionel gaveide, der kan være det gode minde for den lille pige.

Der findes mange forskellige slags smykker, men en af de gode ideer er smykker med stjernetegn, kors, hjerter eller kærligheds vedhæng. Dejlige smukke smykker der symboliser den store dag og livet frem, er noget som den lille pige kan tage med sig ind i voksenlivet, og måske endda give videre til sine egne børn. Derfor er et smukt smykke altid en god gave, og du kan faktisk finde smykker fra 150 kr. og opefter.

Legetøj til babyer som uroer, gåvogn, træpuslespil og meget andet der både er sjovt og styrker den lilles motorik, er endnu en klassisk dåbsgave som både kan købes billigt og dyrt, så der er muligheder for at finde legetøjet for alle.

Bøger som forældrene kan læse for barnet fremefter i livet, er en anden ting der ofte gives til barnedåb og med god grund. Når han eller hun bliver lidt ældre, så vil det at læse bøger være en stor oplevelse, og som sådan er det også noget, som barnet kan tage med sig videre i voksenlivet og give videre til næste generation.

De praktiske ting som forældrene har og får brug for, er en anden god gaveide, som faktisk er en af de bedre, for det at have en lille er en dyr oplevelse, og med praktiske ting giver man en kærkommen håndsrækning, helt uden at give pengegaven.