De bedste gaver til mors dag hvis du er i tidsnød

gaver til mors dag hvis du er i tidsnød

Er du vildrede om mors dag, og måske mener at det er lidt opreklameret? Så kender du sikkert ikke til historien bag mors dag der blev “opfundet” i England tilbage i 1600 tallet.

Her startede mors dag og hele trenden med at finde på en mors dags gave, da børn eller unge tjente til føden i hus væk hjemmefra, og som den ufattelige store frihed disse unge mennesker havde, så fik du fra den 4 søndag i fasten for at drage hjem og besøge deres forældre, søskende og andet familie – Sætter vores 6 ugers ferie, helligdage og andet lidt i relief.

Denne dag de hårdt arbejdede englændere fik fri, blev kaldt Mothering Sunday hvilket dog var lidt anderledes for højlandet der indbefatter Skotland og Nordengland, da de holdt denne fridag en uges tid senere. Det var hvordan mors dag blev opfundet, men udbredelsen af den “rigtige” mors dag som vi kender, oprindt under 1 verdenskrig hvor alle amerikanske soldater fik stående ordre om at skrive breve hjem den 2 maj i søndag, som igen blev beordret under anden verdenskrig og som sådan blev det kopieret ind som en fast tradition, hvilket også gælder i vores lille land.

Nu du kender til oprindelsen, så kan du smide konspirations teorien væk om at det er blomsterhandlerne der fik indført denne dag, og gå i gang med at finde de bedste gaver til mors dag, og især hvis du er tidsnød eller optaget på anden vis, så du ikke kan svinge forbi den traditionelle blomsterhandler.

En god gave til mor behøver nemlig ikke være blomster, og slet ikke et hurtig smut forbi tanken efter en halvgammel og halvslatten buket tulipaner, for der findes rigtig mange gode, billige og kreative gaver som du kan give hende i stedet.

De gode gaver til mors dag der også kan overstås hurtigt

En hurtige gaveide hvis du er optaget af andre gøremål og ikke kan komme forbi din mor, bortrejst eller slet og ret bor i en anden landsdel, kunne være at besøge sendentanke.dk, hvor udbuddet af gavekort over mobilen er ret stort. Her finder du nemlig en masse traditionelle gaveideer lige fra Bodyshop, Inspiration, Interflora, Wellness og alt andet, men forskellen er bare at gavekort fra denne leverandør, bliver sendt til din mors mobil, og så kan hun selv indløse og vælge den gave, som hun ønsker. Det er en hurtig gave der ikke tager mange minutter, og samtidig har du tænkt på hende, så i vinder begge to med denne gaveform.

En god gaveide kunne være at donerer til velgørenhed som f.eks. de stakkels mennesker i Nepal, og så give mor “gavekortet” til denne. Du tænker på din mor samtidig med at hun og du, er med til at hjælpe nogle mennesker i virkelig nød.

Hvis du har en uges tid inden modtagelsen af gaven, hvilket er meget snart, så kan du nå at lave en collage ramme af 12 billeder af dig og din familie hvis sådan eksisterer og sende denne til hende. En super gave, der både er sød og personlig, som hun kan kigge på hver dag. Hvis der er børnebørn kunne disse lave en tegning eller andet og sende med.