2 fede hovedstæder hvor du må opleve fodbold

fede hovedstæder hvor du må opleve fodbold

Hvis du elsker fodbold, hvilket jo er den danske yndlingssport for danske drenge og mænd, så elsker du med garanti også at se det, og fodbold er trods alt fedest at se live.

Der findes rigtig mange fede steder at se fodbold rundt i Europa, men disse 2 fede billige hovedstæder hvor du må opleve fodbold, er dog absolut et must, hvis du er bidt af den runde kugle.

London er jo stedet over alle

Som dansker over en vis alder, så er man jo opvokset med tipslørdag, for dengang var der kun fodbold om lørdagen og dette var fra England. Det er grunden til at de fleste danske mænd har et engelsk yndlingshold, og stedet hvor de fleste har oplevet fodbold er London.

Før i tiden var fodboldture ret ofte med færgen fra Esbjerg til Harwich og så med bus ind til London, for her var blev der budt på de fleste kampe med store hold, selvom man kunne runde ipswich de få år, hvor den charmere klub var i øverste liga.

Klubberne i London er nemlig mange, og Arsenal har jo haft en vis dominans op igennem 90’erne inden Chelsea fik tilført milliarder. Chelsea var nemlig ikke rigtig noget før den russiske pengestrøm, selvom holdet spillede en gang seværdig fodbold efter deres oprykning i starten af halvfemserne hvor Glen Hoddle faktisk var spillede manager en kort overgang. Her købte de faktisk Jakob Kjeldberg fra Silkeborg tilbage i 1994, hvor også Ruud Gullit med den imponerede teknik også legede spillende manager.

London byder på store traditionsklubber hvor Arsenal, Chelsea jo er mest kendt i dag, men også store hold som Tottenham der godt nok ikke har vundet mesterskabet sideen tresserne, men altid har været betegnet som en af storklubberne, hvilket bunder i de altid har vægtet det flotte fodbold højt, og altid har haft store stjerner som Ardiles, Hoddle, Waddle og Linker i 80’erne og det største spildte engelske talent, Poul Gascoigne huserede i 90’erne inden kan blev solgt til Lazio.

Af andre mindre klubber er der West Ham, som jo kendt for stjerner fra 50-60’erne og så selvfølgelig deres hooligans der var verdenskendt, helt ligesom den lille klub fra den knap så pæne område af London, nemlig Millwall.

Du finder ikke mindre en 10 klubber i de bedste ligaer i London, og så selvfølgelig det hellige mekka – Wembley.

Nordlon er stedet hvor Arsenal og Tottenham holder til, og her finder du arvefjende opgøret North London Derby. Sydlondon byder på Crystal Palace, Charlton og Millwall, hvor West Ham fra øst, jo har arvefjende opgør med Millwall.

Vestlondon er området hvor du finder Chelsea, Fulham, QPR og Brentford, som jo har dansk deltagelse nu, og måske med tiden rykker op, og bliver et nyt yndlingshold for mange unge danske drenge.

London er perfekt til at se fodbold i, for man kan nå mange kampe, og tuben er dejlig nemlig at betjene så man kan komme rundt. Derudover så kan man jo rejse ret billigt til London med fly, så absolut det bedste sted for danskere at se fodbold på et meget højere plan – Du kan finde rejser og billetter f.eks. på visitfootball.

Se også: Konfirmationsgaver til fodboldbarnet

Rom er et besøg værd

Du kan stadig flyve billigt både til Roma eller Pisa, hvilket jo gør Rom til et af de billige steder at se fodbold.

Her finder du to store klubber, hvor AS Roma absolut er storebror, da SS Lazio faktisk først begyndte sin opstigning til storklub i start eller midt halvfemserne. Her fik de en ny præsident som smed sig om med penge, og han hentede faktisk store stjerner som blandt andet Poul Gascoigne, Signori og andre, og det var absolut et smukt spillede fodboldhold, men Roma har altid været den største klub af de to.

Når det er sagt, så er de to store romerske klubber jo ikke helt oppe i klassen med Real Madrid, Manchester United, Bayern Munchen eller Juventus, men dog er disse to klubber absolut topklubber i Italien.

Du finder det klassiske arvefjende opgør “Derby della Capitale” imellem de to romerske klubber, og dette er et vildt skue, hvor tingene ret ofte kan gå vildt for sig på det store stadion Stadio Olimpico som de deler lidt endnu.

Det kan godt være at kampen imellem de to hold er kedelig på banen, men på lægterne vil der med garanti ikke være kedeligt til et lokal opgør, og det er en oplevelse som de fleste drengerøve vil elske at opleve.