Weekend getaway Silkeborg – Forkæl dig selv med hotel og oplevelser

tag på Weekend getaway Silkeborg

Hverdagen kan være stressende og opslidende med skole, arbejde og alt det andet, som optager os til dagligt. Når du har kørt længe nok på pumperne, så overvej om det ikke var på tide at forkæle dig selv.

Weekend getaway i Silkeborg kunne være det helt rigtige ophold for dig eller måske jer, hvor Midtjylland og Søhøjlandet måske byder på helt andre muligheder for oplevelser, end du er vant til.

Forkæl dig selv med et ophold i Danmarks Outdoor hovedstad der også byder på meget andet. Hotel Silkeborg der dækker over Radisson Blu er placeret på området ”Papirfabrikken”. Her lå den gamle Papirfabrik der blandt andet lavede papir til svenske pengesedler, hvor området i dag dækker over det eksklusive hotel, cafeer, spisesteder, biograf, kunst, boliger og naturen med Silkeborg havn og Gudenåen der løber lige foran hotel, musikhuset og restaurationer.

Hvorfor getaway til det smukke Silkeborg?

Byen som sådan, er ikke den pulveriserende storby som København, Hamborg og lignede hvor udvalget af muligheder er kæmpe stort. Det er heller ikke hverken Århus, Aalborg eller Odense der trods alt har Zoo, Tivoli og lignede større ting som en by af Silkeborgs størrelse ikke har, for ikke at snakke om havet, stranden og livet her.

Du finder lækre special forretninger, cafeer og mulighed for at finde den helt rigtige bil, nu Silkeborg er kendt som Bilernes by, men disse ting finder du alle andre steder.

Hvad Silkeborg så har i forhold til alle de nævnte, er flot kunst og natur i form af skove og søer lige i baghaven. Bevares, i København snakker de meget om braklagt mark på Amager og et par insekter, som om det er vild natur. En mark er dog en mark, hvad end der yngler et par frøer og insekter. Natur er store områder hvor træerne ikke kun dækker 20 meters længde. Eng eller mark områder bliver omkranset af vand og træer, og som noget af det mest naturlige, støder du på hjorte, ræve og andre dyr, hvis du bevæger dig ind i skoven – Det er natur.

Hvad du kan lave i silkeborg?

Silkeborg har givet sig selve brandet ”Danmarks Outdoor hovedstad” netop fordi, at naturen der er definitionen af Søhøjlandet, er et fedt sted at opholde sig.

  • Du kan tage ud og cykle på mountainbike i skovene. Her finder du Himlens tag banen der ligger tæt på Himmelbjerget. Du finder Nordskoven, hvor banerne er krævende og hårde. Du kan også bare cykle afsted stille og roligt med din veninde eller kæreste, hvor stierne gennem skovene vil give jer total fred fra andre, helt ligesom i kan støde på de smukkeste steder. Hvis sommer så medbring mad, drikkelse og svømmetøj med på en cykeltur ud i skoven, for der er bademuligheder stort set alle steder.
  • Bade og slappe af ved søerne der strækker sig helt ned til Skanderborg. Her kan du vælge de populære badestrande syd for byen ved Almindsø. Eller du kan vælge at bruge skovsøerne rundt omkring, hvor der ikke er så mange mennesker.
  • Museum Jorn er et besøg værd, hvis du værdsætter kunst og især Cobra malerne. For kunst spiller en stor rolle i byens identitet, hvor du finder mange små gallerier, kunststeder eller badet, som er omdannet til den smukkeste park.
  • Nyd byen i de varme måneder, hvor havnen der ligger lige over for Radisson hotel, emmer af liv og lidt sydlandsk stemning. Her forsamles nemlig mange mennesker for at nyde skønheden i området, mens der kan drikkes en øl, spises mad eller måske bare nyde en dejlig is.

Afslapning er en dejlig ting, og hvorfor ikke tage på et getaway hvor du netop finder ro i utrolig smukke omgivelser.