Tips til at vælge den rigtige yogamåtte

Tips til at vælge den rigtige yogamåtte

Tips til at vælge den rigtige yogamåtte – Når du dyrker yoga skal dit udstyr være i orden. Det kræver at du har det rigtige outfit og den helt rigtige yogamåtte. Her vil du kunne finde tips til hvordan du kan finde den helt rigtige yogamåtte så du kan få mest ud af din næste session.

En yogamåtte tæller nærmest en tredjedel af hele din yogaoplevelse. En anden tredjedel er dit outfit, da du ikke bare kan dyrke yoga i hvad som helst – i hvert fald ikke hvis du har ambitioner om at få udbytte af det, og den sidste tredjedel er så dig og hvordan du udfører de forskellige stillinger.

Eftersom vi alle er forskellige, er det ikke altid du måske føler de tips du læser, sådan rigtigt er nogle der rammer dig. Derfor skal du ikke forvente for meget fra de tips du får herfra, men samtidig bør du også tænke en ekstra gang over de tips som du måske selv har tænkt dig til førhen.

En yogamåtte der passer dig

find den rigtige yogamåtte til din træning

Et af de bedste tips til at finde den helt rigtige yogamåtte er at du skal kende dig selv og dine behov. Du kan få en yogamåtte der er blød, hård, mellemhård og der er sikkert også nogle valgmuligheder mellem de nævnte. Samtidig kan du også få yogamåtter i forskelligt materiale, så det er en god idé at være kritisk, selvom det ”bare” er en yogamåtte.

Du bør prøve en yogamåtte før du køber den, netop for at du ved hvordan den er for dig. Hvis du eksempelvis har ømme fødder, ligtorne eller generelt bare ikke kan holde til så meget når du står på, er en god yogamåtte der passer dine fødder, alfa og omega. Det samme gælder for dine knæ. Dine knæ kan nemlig også være skrøbelige så når du prøver en yogamåtte, bør du prøve at sidde på dine knæ også, for at du bedst kan vurdere om hvorvidt det er en yogamåtte for dig.

Så her har du det første og måske det vigtigste af de forskellige tips.

En yogamåtte med design

Ligesom med din telefon hvor du sikkert har et cover på den, eller måske har du set en ret fed bil med et mønster eller noget helt tredje for der er fokus på detaljerne, så er det altså også mulighederne med en yogamåtte. Tips 2 er her at du kan prøve at designe din egen yogamåtte. Når vi har noget unikt, eller noget som er vores helt eget og som er kreativt, så lyser vi op i krop og sjæl.

Vi bliver mere energiske og det er bevist at vi yder mere når vi har noget at vise frem som vi er stolte af. Det samme gælder personlige smykker, måske endda med indgravering, eller skræddersyede skjorter som bare sidder perfekt.

Her får du i princippet to tips, for du kan faktisk også bare købe din yogamåtte der er ensfarvet. Så hvis du ikke føler for at betale lidt ekstra for en specialdesignet yogamåtte, men stadig gerne vil pifte din yogatime lidt op, så kan du forsøge dig ad med en ensfarvet yogamåtte.

Find ud af hvilken yoga du dyrker

Yoga kommer i alverdens størrelser, og derfor kommer der altså også yogamåtter i forskellige størrelser og former. Et af de bedste tips er at definere hvilken form for yoga det er du dyrker, da der findes yogamåtter nærmest speciallavet til hver enkel type af yoga.

Dette er lidt en kombination af de første tips, hvor det handler om hvordan yogamåtten er. Men du skal dog stadig huske på, at det kan godt være en yogamåtte er lavet til nøjagtigt den type yoga du dyrker, men hvis du nu har lidt sarte fødder, knæ eller noget helt andet, så har du måske brug for en anden yogamåtte som oprindeligt nok er skabt til formål for en anden type yoga.

Det var de bedste tips vi kunne diske op med, af alle de tips der nu findes rundt omkring på nettet. Disse tips er de hyppigst gentagne og mest anbefalede af mennesker som du og jeg, og netop derfor er det de tips vi har valgt at tage med i denne artikel.

Prøv dig frem og se om ikke nogle af disse tips hjælper dig på vej til at finde den helt rigtige yogamåtte.