Den perfekte gave til konfirmation?

Den perfekte gave til konfirmation – hvad skal de have?

Den perfekte gave til konfirmation? Konfirmation handler om tradition, troskab og fest. Og til en fejring, hører der sig gaver til. Men hvad skal man egentligt give konfirmanden?

Er det kun kolde kontanter eller de traditionelle gaveideer til konfirmation der dur? Eller er der mere til gavebordet end kuverter og traditionelle ting?

Det vil vi mene, også selvom at medierne ofte promovere det som en forbrugsfest, er de fleste konfirmander også glad for forskellige gaver, især når man ser de mange konfirmations ønsker fra konfirmanden.

Men medmindre de ønsker sig en stor ting, som gæsterne kan lægge sammen om, så skal du igang med at være kreativ. For hvad er det lige, der gemmer sig af muligheder?

Hvis du leder efter den gode konfirmationsgave, så kommer her en række bud til inspiration til jer gæster, der skal ud og svinge med flaget til årets konfirmand-fester.

 

Penge er altid en perfekt gave

Kort og godt: Konfirmander er ofte i en alder, hvor de gerne selv vil finde ud af hvad de vil bruge deres formue til. Dog kan du som gæst sagtens gøre gaven mere festlig, end en flad 500 lap. Du kan eksempelvis vælge at fylde et glas med 2-kroner, fylde en sort sæk med popkorn og 50ere, eller lave en blomsterbuket af 100kr-sedler, du folder som blomster og taper let fast på afklippede rose-grene. Nettet bugner med ideer og videoklip, så det er bare med at google løs.

 

Oplevelser til konfirmation

Giv konfirmanden en på opleveren! Gaven kan indebære alt fra en burger-tur med dig på café, et hjemmelavet video-maraton, et rejsegavekort, et årskort til svømmehallen, et Zoo-kort eller en endags-tur til en racerbane/Wellness.

Det vigtigste er sådan set, at du sikre dig at gavekortet kan byttes hvis det ikke er sagen, så at gaven ikke går tabt. Her kan man også tænke i sjove løsninger på hvordan kan præsentere gaven. Er det en tur til frisøren, kan det limes på favorit shampooen, eller skal turen gå til en gokart bane, kan man sætte kortet på en legetøjsbil.

Oplevelser er gode konfirmationsgaver til ham og hende der hitter ved de fleste.

 

Interesse gaver

Er det en hestepige, der skal fejres? Eller en rigtig fodbolddreng? Måske en computerfan eller en sminketøs? Så er der ofte noget udstyr der hitter! Så støt konfirmanden i sin fritidsinteresse og optimer deres hobby med f.eks. konfirmationsgaver til fodboldbarnet.

 

De traditionelle

Er du opsat på at give konfirmanden en gave for livet, så de har et minde om dagen? Her er det oplagt, at slå til med et personligt fotoalbum, en sang eller fx et smykke, design-klassiker ligesom Kaj Boyesen træfigurer eller HC Andersens samlede værker. Med andre ord: Tidsløse hits.

 

Hvis du er i tvivl

Ja, gave junglen kan være svær, så vi giver til slut et par næsten sten sikre hits.

Er du i tvivl om gaven, vil de fleste 13 årige blive glade for: Et biograf-gavekort for 2, en kasse sodavand med en stor sløjfe, en blomsterbuket eller en ny ladning af yndlingsparfumen. Disse sager, er et hit hos de fleste unge. Ofte kan man rådføre sig med forældrene om hvilken type butikker, ungerne helst køber tøj i, og få et gavekort dertil på ønskede beløb.

Men vigtigst er det at huske på, at det der gør konfirmanden mest glad, er glade gæster. Det er trods alt festen man husker, og ikke hvad der stod på bordet, når året er omme. Derfor er det vigtigt, at man giver udtryk for hvor dejligt maden smager, hvor fine de er i tøjet og gerne leverer underholdning til festen.

På den måde føler konfirmanden sig værdsat og som hovedperson, og det er netop den største gave man kan give.

Så vælg din gave med omhu, skriv et betænksomt kort og vigtigst af alt: deltag i fornøjelserne.

Vi håber at både du og konfirmanden får en forrygende fest.

Fik du svar på det søgte?
Sending
Din bedømmelse
0 (0 votes)